33-åring med småbarn död

Lina Baldenäs, 33, har fört en lång och kraftfull kamp mot cancern. På söndagen, den 18 maj, avled hon.
”Lina har lämnat oss. Efter en jobbig natt somnade hon in. Det finns inga ord”, skriver hennes man om beskedet. Källa

Igår träffade jag en lika ung kvinna, med småbarn, som just har opererats för hudcancer, och gängse uppfattning i Sverige är att den är ärftlig, i princip obotlig, ska strålas, opereras, och i förrgår dog en äldre kvinna i min närhet som fick magcancer, och de opererade bort många organ och hon har legat icke kontaktbar på långvården sen dess.

Jag är inte forskare och inte heller läkare men jag har kollat ett i sammanhanget viktigt påstående och det är att ingen människa har fått cancer i hela världen som haft korrekt PH-värde. Vad jag kan få fram är det sant.

Innan jag studerade frågan reagerade jag över vår lagstiftning
Det är generellt uttryckt i princip förbjudet att påstå att man kan bota cancer så långt att jag får inte sätta upp en klinik och ge dig alternativ till gängse metoder men som skribent får jag i princip be dig kolla in alternativen. Det vimlar av läkare som säger sig ha hittat lösningar och de begår i princip lagbrott och jag ogillar lagen därför att förr eller senare kläcker nån lösningen eller lösningarna.

You Tube är också fullt av unga människors berättelser hur de har bekämpat olika cancerformer.

Jag har också noterat att då skribenter i Sverige ens andats om att det kan finnas alternativ till operationer och strålning möts de ofta av raseri – det typiska svenska raseriet, eftersom vi bara tål en åsikt i taget. Det känns väldigt galet och stagnerat eftersom allt ändrar på sig, saker och ting utvecklas, och det verkar mer än lovligt korkat att skrika bara nån andas om att vi inte skulle veta bäst.

 

Fler filmer

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds