Ah, nu har jag fått skälla!

En skadeståndsutredare, staten försöker göra rätt för sig avseende de barn man omhändertog på 60-70-talet, har bett mig skriva och det blev ett A4 och det känns väldigt skönt att ha fått skicka in:

Först äventyras hela hans liv av den bombastiska uppfattningen som rådde på 70-talet, som gick ut på att absolut inga barn alls kunde fara illa om de inte kom ifrån socialgrupp 3-5, och NN kommer ifrån eliten. Pappan var VD på ett multiinternationellt stort bolag, och söp ihjäl sig, mamman tog livet av sig som medberoende alltid gör (förr eller senare) innan dess, och hur det ser ut i verkligheten bryr sig inte samhället sig om alls just för att han kom ifrån eliten.

DSC06511Jag har upplevt samma sak med en annan pojke vars far var extremt rik, och det var som om dessa barn inte blev trodda bara för att föräldrarna kom ifrån eliten men alkoholismen är klasslös och ser precis likadan ut i socialgrupp 1 som 5.

Barnen blir minst lika vanvårdade, om inte mer, och i NN:s fall var det så att han var i det närmaste en total analfabet då han kom och det rättade vi till dels hemma och senare än mer på den folkhögskola som kom efter mig.

Det blir väldigt fel då hela samhället blir som en enda försvarsadvokat för en pappa som super i den omfattningen att han dog före 50, mamman tar livet av sig, och barnet själv inte ens kan läsa och skriva.
 – Kan absolut inte vara något fel här! Pappan är VD!

Före mig var pojken på YY hos NN1, som i socialsvängen var enormt poppis mycket för att hon gett ut en bok samman med NN, som senare blev en ytterst berömd författare, och NN1 var i mina ögon manipulativ, och jag upplever att hon har skadat pojken psykiskt mest av alla medan läkaren t.ex. körde fysiska övergrepp, och man skar t.ex. av alla hans rötter, och det fixade vi sen och återförde pojken till t.ex. hans mormor och morfar. NN1 hade rätt knepiga ”metoder” som var galna, och ingen sa emot därför att socialtjänsten har i alla tider varit mycket känslig för trender. Det räcker med en stark ledartyp så anammar man något nytt, och alltid oprövat, och så kör man det tills alla stupar.

Än en gång är han vårdad av folk som inte får ifrågasättas!
 – Är man hos  NN1 då kan inget vara fel!

Jag tror att vi är det enda landet i hela världen som har en stor elefantlik socialindustri, och de barn som togs på 60-70-talet har absolut inte haft det speciellt lätt att ens överleva alla trender, allt hokus pokus, och i verkligheten har de egentligen bara förvarats för att sen kastas ut på sin artonårsdag med orden:
– Nu är du myndig!