– Amma på krogen, svenska!

För ett par dagar sedan fick en nyförlöst mamma en ­rejäl kalldusch i form av öppen och accepterad kvinnoförnedring när hon gav sig på att amma sin två veckor nya bebis på restaurang Babylons uteservering på Södermalm i Stockholm. Källa

Jag är rätt proppmätt på allt som är ”kvinnoförnedrande”
Vi kan väl fråga babyn?
– Vill du två veckor gammal ammas på krogen av din halvpottiga morsa som har mantalsskrivit sig där?

Jag har varit mycket i Stockholm nu i sommar, och uteserveringarna är till bredden fyllda av alkisar i 25-årsåldern, som ammar och pimplar vitt vin med isbitar i glasen. AA-folket vridmedberoendeer sig i plågor för nu börjar de strömma in redan i 20-årsåldern, och det är jag säker på för jag har talat med fem, sex nyktra alkoholister på det tolfte steget i somras, och de var ifrån hela landet.

Den kvinnliga alkoholismen har fullständigt exploderat, och jag ser det också mycket tydligt då jag rör mig på stán, och jag testade en krogägare, som således serverar dem dagligen, och han sa att på hans krog fanns inga.

Just då satt det sex stycken på hans uteservering… men han medgav att spritförsäljningen var den största inkomsten. Han ansåg också att vi saknar rattfyllon i Sverige. Hans världsbild delas säkert av många därför att alk. är sånna som sitter på parkbänken i deras värld.

Kärringen som flög på dig sist i tvättstugan är med stor sannolikhet alk. Gubben som slängde igen dörren framför nosen på dig nyligen är med stor sannolikhet alk. Politikerna som sprutade harm och hat ur sig på TV är det. Trafikverkets inspektör som vrålade att du ska jävlar inte ha körkort är det med stor sannolikhet.

Hur som, den feminist är inte född som tänker på barns behov, och det är en av de saker som har inneburit att jag är emot feminismen.

Många tror, fel som vanligt, att jag är det av ideologiska eller politiska skäl. Jag är emot för att den inte fungerar ens i en halv generation – än mindre i flera – den är egoisternas centralförbund.

Om man ”strider” för att få amma två veckor gamla barn på krogen bortser man ifrån barnets behov av stillhet, lugn, ro och den utsatthet babyn befinner sig i.  Vi som haft bebisar vet att mat är något de bokstavligt talat kan dö för.  Vi kallar det för primärbehov; ett behov som går före allt annat.

Släpar man tvåveckorsbebisar till en krog på Södermalm har man med stor sannolikhet spritproblem, och då ska det påpekas, och beteendet ska inte försvaras, men skribenten är också djupt medberoende, och de kan inte skilja på rätt och fel.

Egentligen skulle jag kunna ta de fyra, fem skribenter det är frågan om, som öser ut medberoendet i gammelmedia, och bemöta dem alla i bokform, och peka ut symtomen, menmisshandel480 det skulle förmodligen bara leda till att också jag blir kändis. Men de skulle behöva det liksom publiken.

Det är lite överkurs men man kan faktiskt bli medberoende till medberoende, och det såg jag i en sluten grupp där utbrända talade med varandra, och nån där var ingalunda utbränd utan alkad, och det var intressant att se hur folk hanterade honom, och lejonparten gick in i medberoende direkt och ansåg att han borde lämna sin hemska fru som var orsak till att han mådde illa.

Men det behövs verkligen motbilder till alla tvärtom-värderingar de har, men jag behöver inte nödvändigtvis producera dem, för nu kommer en ny energi, och den i sig tar hand om problemet. Det är bara att vänta.
– Dylika fåglar faller själva, du behöver inte hjälpa till, som biskopen ofta sa mig.

Klicka – skriv ut – Symptom medberoende

Vi ska nu se vad ”vanligt folk”, de som inte är insjuknade i medberoende till krogmammorna, anser om saken:

Amning på offentlig plats vett och etikett
Tre av fyra unga människor vill slippa se amning offentligt, detta enligt en undersökning av tidningen Metro.
Det är känsligt att diskutera om man får amma sitt barn på offentlig plats. Både för och emot och hur förlegat det än kan låta.
Men äldre människor är mer toleranta.
Läs mer

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds