Ännu en semestervikarie: Jan Milld

En bloggstammis, Karin på bilden, släpade med sig bloggaren Jan Milld till norra Cypern, och de bodde i mina två gästrum nån vecka. Jag visste inte så mycket om dem, mer än att de skulle vara sverigedemokrater, jag läste också lite av Jans texter, och det tyckte jag var kul att ta emot dem eftersom jag ofta är nyfiken på människor och jag känner inga sverigedemokrater men hade läst om dem samt deras partiprogram, och jag var nyfiken på hur de tänker.

halsningJust då när de kom hade det stått i Aftonbladet att muslimska män inte hälsar på kvinnor, och jag undrade då – och undrar ofta – varifrån de får allt nys? De av dem, i andra länder än norra Cypern, gör det inte av respekt – inte illvilja. AB förstår inte ens vad det handlar om. Mannen är artig och respektfull mot kvinnan han inte vidrör (handhälsar).  På norra Cypern är det inte på det viset därför att engelsmännen haft ett enormt inflytande.

Mycket trevliga gäster
Gästerna damp ner, mina kompisar på ön handhälsade för det gör de alltid, och jag kände snabbt att svenskarna hade inte speciellt mycket mot utlänningar, som det sägs om dem, utan det är nog snarare på vilket sätt vi sköter invandringen / flyktingmottagningen de är negativa mot.

Jag delar inte deras uppfattningen riktigt för som ”alla” läsare vet anser jag att vi har inte bestämt ett skvatt. EU har bestämt att det ska trycks upp 16-18 miljoner upp i Europa, varesig de vill eller inte, ifrån de krig väst startar för att lösa ett demografiskt problem vi står inför.

Jag fick givetvis kritik för att jag träffade dem vilket är nys
Det är allvarligare att man kör PK-kommendering än att jag lyssnar på folk med andra uppfattningar än jag själv har. Jag lyssnar t.ex. mycket på muslimska kompisar men delar inte alltid deras värderingar – det är bara åsikter framföra i den tredje dimensionen dessutom – och vi har fri rösträtt, och på senare tid har jag mött flera ifrån t.ex. Turkiet som funderar på, eller har bestämt sig, för att återända av ungefär de skäl jag hört sd-folket nämna, se filmen nedan.

Janne skrev sen rätt många texter om sin resa ner till mig, och jag besökte dem förra året en helg, och Jan har intervjuat mig för ett tag sen, och får bli en vikarie för han skräder heller inte orden. Om Jan hade varit lika inskränkt som många är hade han aldrig publicerat intervjun med mig i sin blogg just för att vi inte har samma syn på flyktingar.

bubblan1Sjukt klimat
Det är något riktigt sjukt som pågår i landet avseende mobbning av oliktänkande, och så har det alltid varit. De första sossarna sattes i fängelse. De var Hjalmar Branting, August Palm, Axel Danielsson samt redaktör Rydgren. De var inte rädda för att säga vad de tyckte, vilket ibland blev besvärligt för regeringen. Palm avtjänade sammanlagt 6,5 månaders fängelse.

Jag har själv beskådat en total utfrysning på Operan under riksdagens öppnande av kd-ledaren Alf Svensson då han kom in i riksdagen, och folk demonstrativt vägrade tilltala honom. Totalt helt absurt, och det där pågick i minst tio år. Ännu konstigare känns det att killen som skrev ”Det sovande folket” och ”Stenen i handen på den starke” är statsminister samtidigt som man klagar på Jan Milld:

1.) Vad hade du för bakgrund innan du började blogga?
Politiskt har jag varit aktiv sedan jag 1962 sökte medlemskap i SSU. Har sedan varit socialdemokrat under några decennier, men även under några år varit medlem i VPK och sedan Mp.

2.) Vad fick dig att börja blogga?
Jag hade börjat utge tidskriften Blågula frågor 1994, om invandringspolitiken, försökte även komma ut i stora massmedia. Det senare var dock förgäves och tidskriften nådde bara några hundratal prenumeranter.

1996 öppnade därför vår förening, Blågula frågor, en webbsida. Den har sedan växt till något av en faktabank kring invandring och angränsande frågor.
När bloggar började dyka upp startade även jag en egen sådan, ”Tänd ett ljus!”.

3.) Det har varit mycket mediesnack om näthat, jag har aldrig upplevt det, har du?
Nej. Ibland släpper någon kommentator ut litet ånga, men grundproblemet är ju inte ångan i sig, utan det som ligger bakom frustrationen.

4.) Har ditt privatliv förändrats av att du bloggar? Författare kan t.ex. ofta uppleva att folk blir rädda för dem.
Nja, egentligen inte pga  själva bloggandet utan pga att jag företräder politisk inkorrekta åsikter. Därigenom har jag hunnit förses med de flesta av gängse negativa epitet.

Detta kan nog skrämma en del, eller i varje fall signalera för dem att undvika kontakt med mig. Redan länkande till min blogg kan ju anses olämpligt eller farligt.

5.) Jag upplever att gammelmedia springer i bloggen och nyper nya tankar och efter ett par år kan det man skrivit för tre år sen plötsligt vara en sanning för det står i tidningen. Upplever du det?
Kanske. Begreppen ”invandringskritiker” och ”invandringskritisk” var jag möjligen först med att lansera. Bra att det fått genomslag – ”invandrarfientlig” är ju  propagandistiskt och bara ägnat att blockera en saklig debatt.