Är det lösningen?

START-brevduvorPå väg till bröllopet i lördags kördes jag av en trafiklärare, som också var inbjuden, och som utbildar på buss och långtradare, och han hade en firmabil med alkolås, och sa mig att de sitter i alla bussar idag.

De hade dem på skolan i alla bilar, och de är nog på väg ut även i taxibilar, med flera yrkesgrupper, och människan sa en sak:
– Sätt alkolås i riksdagen, på  voteringsknapparna, för hur ska man kunna styra ett land onykter?

Drogscanner i alla offentliga byggnader, där tjänstemän har makt, och alkolås i alla statliga och kommunala bilar och varhelst vi kan placera ut dem?

Idag är läget det att 10% av riksdagens folk finns i belastningsregistret, sd-folk är inblandade i fylleslagsmål stup i ett, de hade nån aktiv narkoman som  dog, och i Almedalen hade nog en mp rökt på, och yrade om ”den vite mannen”. (De skyller alltid på allt möjligt och gärna apart.)

Och vi hade räknat ut att det ser ut som det gör för att Per-Albin Hansson gjorde oss till objekt efter kriget och av samma skäl; full.

Vad skulle vi bli av med?
Harm, hån, hat och hämnd, SKV-maffian lär försvinna. Vi blir av med alla HA RÄTT-tjänstemän som fattar beslut som ändå aldrig håller i domstolarna.

Vi blir av med all crazymaking som drabbar såväl enskilda som företag, och vi blir av med folk som super på kontorstid, och som ääälskar att ha konferenser på herrgårdarna.

De lär inte sluta kröka men de skulle byta jobb
Än har ingen aktiv tagit semester i Saudi för de föredrar Kanarieöarna, och andra öppna barer. En aktivs val är alltid styrt av drogen; var de bor, vad de jobbar med, vem de gifter sig med, vem som ”tillåts” vara polare, allt.

De snackar ofta om frihet men allt, allt, allt styrs av drogen. Är det några som är fängslade så är det aktiva, och inte sällan är de omgivna av horder av medberoende fångvaktare. Inför vi alkolås i riksdagen kommer samtliga problematiker att sluta.

Vi minns Bodströms reaktion när han fick klart för sig vad de skulle testa
Det som skapas är flyktkänsla, också ett drogsymtom.

Numera kan de inte operera på fyllan på Gävle sjukhus; de har infört drogkontroller för alla som opererar. Det tackar vi för, men alla sjukhus borde göra samma sak för tablettmissbrukarna söker sig till vården.

Vi får fundera på det här, och svårast skulle väl vara att införa det… många lär säga;
– Nej, nej, nej. Inte här! Bussarna, inte här!

 

 

 

 

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds