Avlyssnat; en arg svensk

Jag ser det som en provokation, som ett slag i ansiktet när en svenskhatande människa som Alexandra Pascalidou kallar sig svensk. För i och med att hon gör det luckras hela fundamentet kring att vara svensk upp. Det minimeras till något simpelt och intetsägande. Att svensk är något som vem som helst kan vara och därför är det inget viktigt att värna eller bevara det. Källa

Jag har hittat en skribent som väl uttrycker vad motståndarna mot invandring känner och tycker, och på andra sidan står globalister med sin syn.

Cause_Effect_Fascism (Klicka på schemat så blir det stort.) Makthavarna vill ha detta bråk, och det kallas för polarisering, och ingår i bygget av den fasciststat man började bygga förmodligen redan i samband med kommunsammanslagningen tidigt 70-tal.

De dolda makthavarna börjar agera
Tio år senare kommer den så kallade ”Novemberrevolutionen”, se film 1, och då har vi lämnat demokratin och det öppna samhället helt. Sen den dagen är vi enbart manipulerade förmodligen med omskrivningen av grundlagen 20 november 2002 som avslutning av denna dolda statskupp.

Jag bor i en supernationalistisk stat
Det finns ingen som kräver att jag ska integreras, för jag blir aldrig turkcypriot eftersom jag är svensk, och det konstiga är att vi har säkert 50 nationaliteter på ön men inga större problem. Det kräver man i Sverige att främmande kulturer ska ”integreras”.

Gäster – inte ”nya turkcyprioter”
Alla accepterar att vi är gäster i deras land, och cyprioter är kända för sin gästvänlighet.
Jag har heller aldrig upplevt att några utlänningar krävt att få bli behandlade som turkcyprioter. Vi har inte problemet, diskussionen finns inte ens, och vill jag bli medborgare här får jag fråga efter tionde året.

Vi har ett slags invandrarproblem
Turkish-Cypriot-boy-with--001Turkiska armén har en bas här, och alla jag frågat i fem år är djupt tacksamma för den, men den har inneburit att det också vräkt in civila turkar, och de två folkslagen är som natt och dag, och lokalbefolkningen kallar det för ”befolkningsexplosion” vilket motsvarar vårt ord ”massinvandring”.

Olika folkslag
Turkarna är ofta långa, smala och har kolsvart hår medan turkcyprioterna ser mer ut som norrlänningar, och det beror på att finnar och turkcyprioter härstammar ifrån samma grupp turkar som vandrade på 1500-talet där en gren gick upp till Finland och en hit.

Turkcyprioter och turkar talar turkiska men med helt olika dialekter, och de har inget egentligen som är samma eller lika. Turkcyprioterna är överlag högutbildade och turkarna är antingen egna företagare eller arbetarklass.

Främlingsavsky
Gissningsvis är det alltid 10-20% av en befolkning som ogillar allt vad främlingar heter, och det styrs av hormoner. De är tillåtna här men inte i Sverige, och det känns typiskt svenskt att man ska göra om folk från att vara människor till enkönade, samtyckande robotar.

En udda lösning
Det ryktas om att Turkiet tänker lösa Cypernfrågan via demografin, d.v.s. man köper allt som är till salu, på såväl södra som norra sidan, och när man är klar är väl allt turkiskt. EU basunerade ut för nu nåt halvår sen att ön skulle enas, och grekcyprioterna har sagt nej, nej, nej till allt, som vanligt, för de vill ha hela ön för sig själva. Det blir inget enande för de har varit osams i 10 000 år.

Motståndet är begripligt
Det finns bland 10-15% av lokalbefolkningen ett motstånd mot engelsmännen, och det beror väl på att de höll samtliga här som slavar fram till 1960. Inte konstigt alls, alla fattar.

North_Nicosia_Turkish_Cypriot_and_Turkish_flags_and_Atatürk_monumentTurkiets president är här just nu, och hade kallat turkcyprioterna för något nedlåtande vilket fått många att blixtra. Han måste till stor del försörja ön eftersom den officiellt är ockuperad, och Turkiet har för något år sedan sänkt alla kommunal- och statsanställdas löner med 140%. De drar då till bland annat England och USA för att jobba.

Under ytan
Det har varit problem med svartarbete; turkar åker över från fastlandet och dumpar lönerna, och det har man sökt täppa till med en lagstiftning som går ut på att turkcyprioterna ska ha jobben.

Vi utifrån berörs inte direkt eftersom vi ingår i pensionärsindustrin, och har du fyllt 60 år får du komma och gå som du vill. Är man under 60 år får man 90 dagars turistvisa.

FT-Sept-03-2014Men här finns en öppen diskussion om offentliga sektorn, som är mycket liten om man jämför med flodhästen i Sverige, och man hade inslag på SvT om att cancersjuka barn får åka från Stockholm till Linköping, för att få vård, och allt sånt tillskrivs alltid ”resurser”, och sen tänker folk på pengar.

Problemet, som inte ens har börjat än, är att 45% av all arbetskraft ska gå i pension.

Det är folk som saknas
Det går 35-40 chefer på ett sjukvårdsbiträde. Lärare tjänade mer än byråkrater på 70-talet, och idag är det tvärtom. Det är ett annat grundproblem att det inte lönar sig att specialutbilda sig som syrra eller lärare. Det senaste vansinnet jag såg var att man förmodligen har skapat ännu en ny myndighet för sorgbearbetning. Då jobbar folk där med pratjobb istället för på sjukhusen.

Många är förmodligen bedragare – gänget som saknar ambitioner
Alla dessa myndighetsjobb som skapas är nån form av bedrägerier, och de uppför sig som bedragare; övertrevliga, för vänskapliga för fort, stöter sig aldrig med sitt offer, och säger aldrig emot.

Debatten i Sverige, som ballat ur för minst tio år sen, präglas annars av drogsymtomet HA RÄTT.

Saknas helt i Cypern där folk för samtal.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds