Banken är dysfunktionell?

Vi står inför det faktum att 45% av all arbetande befolkning ska gå i pension, och min bank i Sverige har hållit på i sju, åtta månader och det ska iväg en symbolisk liten summa pengar till Indien för att jag ska bli medlem i styrelsen, och de får inte iväg dem.

Indien har frågat mängder med gånger vad lokalkontoret har för postadress eller vilket år jag blev kund i banken men utlandskontoret verkar inte fungera. Indien tjatar, och får inga svar eller fel. Slutligen går pengarna tillbaka, och så får jag börja om.

Jag tog upp det här i Cypern med min välfungerande bankdirektör för jag upplever också att banken inte svarar på mejl, de håller inte löften, och de verkar vilja straffa mig för att jag har opererats åtta gånger, så typiskt svenskt!

Om jag hade haft lån hos henne hade hon upphört med alla krav på mig om jag blir sjuk så om det är på fem år, och hon hade bjudit mig på lunch och så hade vi gått igenom min framtidsplan.

Banken i Sverige är enbart sura för att jag har varit så sjuk att jag inte kommit ur sängen, och de verkar griniga över att man legat på operation åtta gånger också.

Nu litar jag på mina affärsvänner i Asien men det är givetvis en risk ända tills jag är formellt inne, och vi omsatte en miljon i lilla Sverige, som har en pyttemarknad, och vi ska nu betjäna en tvåmiljardsmarknad, och jag vill inte aktivera alltför mycket innan banken i Sverige har lyckats skicka ett enda papper rätt till Indien.

Vi bör ju omsätta det tio- eller femtiodubbla när vi lämnar Grönköping och kliver ut i världen, och hur ska man kunna det när bankerna i Sverige inte ens kan skriva?

Det är inte heller helt otroligt att de vill STRAFFA mig, för att jag varit svårt sjuk, för nu är det svenskar vi talar om, och de är inte friska, mycket sällan tänker de rätt.

Jag får alltså mindre service och mindre hjälp om jag är sjuk – det ska vara tvärtom. Jag får mest hjälp om jag är pigg som attan och driver verksamheter så det sjunger om det.

De förstår nog inte att en sån som jag driver alltid men jag kan bryta benet, blir felopererad, och få ett avbrott på tre, fyra år som i mitt fall, och jag vet att SKV tillåter dig inte att vara sjuk alls eller i maximalt två månader. Lägg ner, flytta ut. Det går inte att verka ett helt liv utan att nån gång bli sjuk. Då vill de krossa en.

När jag berättar det för min bankdirektör här gör hon bara stora, stora ögon och frågar om de vill bli av med driftiga företagare? Jag har sagt att det vill de nog; Sverige, myndigheter och banken för jag har fyllt 60 år, och då är man förmodligen slut, och ska STRAFFAS.

Min bank här i Cypern har inga som helst problem med att fatta att jag kommer omsätta 30 eller 50 gånger mer på världsmarknaden än vad jag gjorde i det där lilla, lilla, lilla inskränkta och omoderna landet där uppe vid Nordpolen.

De tror inte heller på norra Cypern att man är slut då man är 60 år för det är då man blir senior manager! Vimlar av folk mellan 60-75 som är senior managers!

Den omsättningen, som man drar igång via Googles annonser bland annat, vill inte jag ha igång riktigt, inte innan banken har lyckats skriva ett papper rätt och uppge sin lokala postadress korrekt. Jag vill vara formellt inne innan vi börjar dra in pengar.

Nu lämnar det en svensk var tredje minut, och det lär öka oavsett om banken inte fungerar på grund av pensionsavgångarna eller för att de ska STRAFFA mig för att jag har varit sjuk.

550 000 svenskar har lämnat, 13% av bolagen, och ett skäl är ju sånt här. Fem gånger har de försökt nu… i sju månader…

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds