15-åringar ska inte vara fulla och staten ska lämna barnen ifred

Jag tar mig för pannan, och det här är en av de saker jag inte vågar berätta om utomlands.
– Jo, jag kommer ifrån ett land där vi har samlagskontrakt…

MADELEINE LEIJONHUFVUD:
Är ekonomiska intressen viktigare än människors rätt till skydd för sin egen kropp? Varför kräver så många att övervakningskameror och datalagring ska undvikas av integritetsskäl, men utmålar en samtyckesreglering som rättsstatens undergång? Läs mer

Tidigare publicerat:
Flera remissinstanser är negativa till en lag om samtycke vid sex. De anser därmed att det även i fortsättningen ska vara fritt fram att utnyttja halvfulla 15-åringar om detta är möjligt utan våld, skriver professorn i straffrätt Madeleine Leijonhufvud. Läs mer

Den största skillnaden mellan norra Cypern, där jag är, och Sverige är att här saknas alkohol- och drogproblem och det behöver man inte upprätthålla med hjälp av militär och polis. På samma sätt som svensken – än så länge – anser att det är ofint att sätta sig ner och skita på gångbanan anses det här ofint, vulgärt och vidrigt att vara berusad.

En sak som jag ser tydligt är att vår lagstiftning anpassar sig till missbrukare, och jag kan i och för sig förstå det eftersom de är en miljon. Men vi är redan ett apart land med aparta värderingar, och det lär inte bli bättre av att vi skapar lagar för att omhänderta konsekvenserna av att småbarn är skitfulla. Det vore bättre att ta i grundproblemet; att småbarn är skitfulla i Sverige. Lagstifta då istället att barn inte får vara skitfulla. Ge sig på fulla 15-åringar är redan kriminaliserat.

Varje familj måste renovera det av socialdemokratin slaktade föräldraskapet och föräldrar måste göras ansvariga om femtonåringar är fulla. Det är inte ett helt folk som ska ha samlagskontraktslagar.

Vi har tappat vad som är normalt (Sitt ner innan du läser den!)