Varning för pedofilvanvettet

Jag hittade ett brev ifrån Grimaldi häromdagen, som jag skrev om här, och det är lite skumt för jag minns inte ens att jag har träffat honom. Jag beundrar honom dessutom, och vad jag förstår av brevet var han uppdragsgivare. Han har förmodligen beställt ett föredrag till Rotary, eller något sådant, och skriver sen och tackar för att jag kom.

Det brevet bör han ha skrivit när jag var ganska precis 32 år gammal, och han skrev att han var fascinerad av att jag som var så ung visste så mycket om människan.

Det beror på att jag växte upp fri, och i hela mitt liv har jag haft fantastiska mentorer som idag dels inte skulle våga tala med mig, och jag skulle inte vilja det eftersom jag i nuläget vore uppfostrad att tro att alla män är ute efter sex eller så är de pedofiler alternativt våldtäktsmän.

En av dessa män, bland många, är författaren Sven Wernström som skrev en bok som heter ”Mannen på gallret” som handlar om en Lena… och jag känner igen massor av materialet eftersom han snott det av mig men i den boken finns en hel del fejkade saker, eller om han snott av någon annan, och det är texter som handlar om denna Lenas sexualdebut.

Idag hade han polisanmälts, och mig hade man skrämt vettet ur och sagt att han var en ful gubbe som är ute efter…

Nu hade jag turen att träffa Sven när jag var 14 år, och vi inte hade pedofilvanvettet i riket, och landet var inte söndersexualiserat som ett drogsamhälle blir, varför heller ingen reagerade över hans texter eller vår vänskap. Han betydde mycket för mig för dels sa han att jag skulle komma att bli författare när jag blev stor, och dels vägrade han läsa mina alster med orden:
– Jag läser bara böcker, inte manus.

Dels såg han till att jag kom in i Författarförbundet redan efter första boken trots att man ska ha gett ut tre. Det var väl en kompensation för att han vägrat läsa manus i fem år?

Samtliga dessa män ifrån biskop Ingmar Ström till Sven Wernström hade jag inte fått lära känna om jag hade varit ung idag. Även om jag hade fått det för mina föräldrar hade männen inte vågat tala med mig.

De spåniga blondinerna
Det skrivs rätt ofta om dagens unga tjejer att de är spåniga blondiner, och jag är rätt säker på att jag hade nog inte blivit en spånig blondin utan alla dessa 20-30-40-50 år äldre män men Grimaldi hade aldrig skrivit till mig att han var fascinerad av att jag vet så mycket om människan, som han gjorde, utan alla mina minst tio mentorer av klass.