Bloggstammisen Tomten har ett uppdrag

Bloggstammisen ”Tomten is back in black” och jag hade en diskussion igår om sjätte sinnen, och det framkom att han har samma egenhet som jag själv eller liknande. Det framkom också att det hade startat i hans liv efter en allvarlig olycka, och samma gäller mig i princip.

Jag har hört det förr, men inget jag kan bevisa, att de som varit nära döden, och klarat sig, har sen ett uppdrag, och får hjälp att utföra det eller dem för det kan vara många. Tomten har med stor sannolikhet ”uppdrag” i mitt liv t.ex. hålla koll på mina texter, och säga ifrån om det är något. Säga ifrån, över huvud taget, och det är inte många som vågar det med mig.

”Tomten is back in black” har varit bloggstammis i många år, sen ”Rädda Sverige.nu”-tiden, och han ingrep också när det var som värst genom att ge mig råd. Jag skulle hjälpa ”Tomten is back in black” omedelbart om det var något.

Du kan leta efter sådana främlingar i ditt eget liv, och jag anser att de alltid är främlingar vilket innebär att vi måste titta på uttryck som ”främlingsfientlighet” med nya ögon. För om man är så stängd att man aldrig, aldrig, aldrig släpper en främling inpå sig missar man sina skyddsänglar, tror jag.

Det finns en annan bloggstammis, som nu är sjuk, som får hjälp av mig, och som tidigare har hjälpt mig; också en främling. Vi har bloggstammisen Karin som jag öppet bett henne hålla koll på mina texter eftersom jag skriver om alk-drogkunskaper, och hon kan ämnet på sina fem fingrar.

Idag kan vi inte riktigt förklara hur det kommer sig att det passerar tusen främlingar och några blir ”kvar” eller ”fastnar” men det troliga är väl att man tillhör samma själsfamilj. Vi snurrar sen runt samma människor i liv efter liv men de har olika roller.

Har en främling blivit arg eller gjort dig riktigt arg?
Jag minns en text från FB skriven av en dryg man som beskrev hur en irakisk taxiförare hade burit sig illa åt, och arrogansen dröp runt texten, och vi fick veta att irakiern hade kallat svensken för jag vet inte vad och önskat hans död. Svensken är inte medveten om att han är dryg. Han är extremt dryg. Det är precis det irakiern förmodligen säger.

Men svensken ville få oss läsare att tro att en irakier plötsligt hoppar på honom utan anledning, och det sker inte om inte killen är mentalsjuk, och eftersom han sagt saker jag höll med om var han nog inte speciellt sjuk men väl mycket arg. Det beror på att svensken är extremt dryg. Mig har han aldrig lyckats provocera men jag kan väl säga att han försökt i 25 år för det är en kulturarbetare jag känt länge, en bekant.

Svensken beskrev sen chauffören på ett sätt som fick mig att nästan skratta för det var en exakt beskrivning av den dryge svensken. För om vi tänker efter kan svensken inte veta ett dugg om chauffören som kört sin taxi i 15 minuter och som sen exploderar. Svensken projicerade precis allting på irakiern; det var en träffsäker beskrivning av honom själv.

Det menar jag att stora delar av det svenska folket gör med andra länder och kulturer
Jag skulle inte få de frågor jag får annars; ”Får kvinnor äga något där?” Kvinnorna här äger i allmänhet bostaden för de får en då de gifter sig. Nära nog 100% av svenskorna äger ingenting. De bor möjligen i bankens bostad. ”Har ni mycket kvinnomisshandel där?” Vi vet att den inte förekommer bland tukcyprioter men bland fattiga turkar uppe i bergen. Du får sju år på kåken om du klappar till en kvinna här. Det är i Sverige ni har så mycket barn- och kvinnomisshandel som man nu kan ha i ett drogland.

Alla främlingar har i uppdrag att visa dig vem du är
Det gäller generellt så långt att omedvetna människor just projicerar sitt eget mot främlingar, och nu tror t.ex, svenska folket att ryssen är farlig. Det är Sverige som är ett mycket farligt land, och speciellt om senaste utländska texten om oss är sann. Sverige – hycklarnas land – är ett farligt land, även utan.

Vissa främlingar har specifika uppdrag
Vi kallar dem främlingar först, sen bekanta, möjligen även vänner lite senare, och några av de unga gifter sig med varandra längre fram, för alla har varit främlingar första gången man sågs, och vissa är inne för att skälla ut en.

Den dryge svensken förstod aldrig att irakiern hade i uppdrag att just skälla ut honom, och det beror väl på att det är ingen annan som orkar. Inom kulturen är det väl många som inte vågar för han är regissör, och jag själv skulle inte ens orka. Jag lägger inte ner en minut på en sån – alltså måste en irakisk taxichaufför gripa in för svensken är så vanvettigt dryg att landsmännen har gett upp. Dryg, arrogant, vinpimplande idiot.

Jag har alltså inget emot att det kommer in färskt blod i Sverige men jag är helt emot flyktingströmmarna ändå för det är människohandel som pågår. Irakiern är inte där frivilligt. Med stor säkerhet är han tvingad av ett krig vi själva varit med om att starta.

På samma sätt är du främlingen i mångas liv, och en grundförutsättning för att leva ett lyckligt liv är att du har koll på vem som är du själv och vem som är andra. Du har en hel kategori kallad ”identitet” som hjälper dig att reda ut vem du är. Ja, ja jag vet att det nästan är förbjudet för en svensk att vara något annat än lik alla andra.

Fundera igenom dina projiceringar innan du öppnar munnen
Sitter man och säger med automatik att ”jag kan inte lita på den och den och den” så har man nog problem. Man är väl helt opålitlig själv. En sån som ständigt säger att man ska sluta jobba men aldrig gör det, säger ena veckan att man aldrig ska gifta sig och nästa är man det. En sån fladdermus är ju helt opålitlig, rätt! Ingen man kan lita på.
– Men vad har vi andra med det att göra?!?

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds