Bonniers överlever inte

Jag skrev år 2012 en artikel kallad ”Då pengarna går vilse” om Bonniers affärer i USA, och som aldrig blev kända i Sverige. Man vet alltså inte där varför mängder av medarbetare sas upp på Dagens Nyheter men det beror med stor sannolikhet på att Bonniers förlorat enorma mängder pengar.

Och man kommer fortsätta att förlora pengar av samma skäl som hela Sverige gör det; de tänker gammalt, är omoderna, tänker ”tvärtom” och som exempel kan nämnas att samtliga tidningar konkurrerar med varandra. Om en tidning har en grafiker för mycket så får han sitta där och rulla tummarna medan en annan tidning kan ha en grafiker för lite, och de får inte ut jobben på grund av det.

Bonniers är totalt oförmögna att nätverka. Motsträvigt gick de upp på nätet och blev blåsta vad de än gjorde. De känner konstant fel.

Jag har varit med om det här förr, och det var då Facit skrattade högt åt miniräknarna. Istället för att fatta att de var omoderna med sina gamla räknemaskiner, och snabbt köpa in sig i det nya, satt pösmagarna och asgarvade åt miniräknar-larvet. De konkade rätt snart och bara försvann, givetvis.

pluraEn mycket rik svensk man skrattade åt bilen, och han köpte alla hovslagerier han kunde komma över, och hur det gick för honom kan du räkna ut. Bonniers säljer ofta icke hållbara värderingar – t.ex. feminism, sup mera – som kommer att förkastas av indigobarnen som har 160 i IQ och som föds nu därför att det är just ohållbara värderingar.

Kulturmannen är t.ex. död men han vet inte om det än.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds