Brist på tillit och förvirring

Det har varit en intressant resa, från den 1 mars fram till idag, då jag inleder med att utan förvarning riva ut 350 artiklar ur Cypern Magasinet därför att jag är 100% säker på att de jag jobbar med är superkriminella sen minst 30 år tillbaka, och folk reagerade verkligen väldigt olika men lejonparten skrev till mig, frågade mig varför, och sen har de som velat kunna följa ett slags utredning som jag har publicerat därför att texterna är mitt enda sätt att ta personligt ansvar för vad jag själv kan ha ställt till med – att folk åkte ner och blev blåsta, blev nästan blåsta och en del hann undan i tid.

Några som inte känner mig speciellt väl blev förvirrade (normalt) och började utreda själva, och nån verkar ha fått totalt överslag första veckan i mars och uppvisade total brist på tillit och jag kom att uppfatta att man identifierade sig med en 35-milles-bedragare (!) och jag skulle straffas.  Jag frågade en IT-kollega igår om jag har hanterat det hela ”rätt”, och jag fick svaret: ”Jag hade gjort samma sak.”

Bra, då är vi två.

Det hela är ju egentligen väldigt enkelt; hjälper man aktivt en bedragarliga, från den sekund man fattar att de blåser folk, är man själv bedragare, och det måste man ta sig ur och helst ljudligt så att det står klart att man inte bidrar längre med ”råd och dåd” som bedrägerilagen talar om.

Omgivningen som haft lättast att hantera min jordbävning var givetvis de som ställde direkta frågor till mig, och de som haft det svårast var väl de som inte gjorde det utan som älskar att döma fort och fel, och just straffa. Tur de sällan sitter i domstolar.

Bekanta har åkt ut, och många nya vänner har tillkommit eller brottslingar byttes ut mot brottsoffer. Inget jag har problem med; jag har aldrig gillat när folk tar sig fram via kriminalitet, och jag kommer aldrig att göra det heller. Lata som bara den, fega, bad people. Än mindre gillar jag att bli använd av dem. Urk.

We’ve been told that we are separate, it’s either me or you,
There’s not enough for everyone, we’ll never make it through,
This mindset of division, has robbed me of my strength,
Its fostered fear and lack of trust, it’s time to give it back.