De vedervärdiga svenskorna

annaardinEn romsk kvinna har gjort ett stort nummer av att hotell Sheraton inte släppte in henne till frukosten, och de hade inte släppt in mig heller utan frukostbiljett om min önskan varit att bara dricka en kopp kaffe. Det krävs en frukostbiljett för att komma in, och bara kaffe serveras inte.

Detta nya rasisttjafs har fått folk att agera bland annat via Twitter, och Sheraton är nu ”rasister” – de ska sänkas – och en av de som angriper hårdast är Anna Ardin, som är berömd för att ha författat en hämndlista som fanns på hennes nu stängda blogg.

Det är bara i Sverige du i media kan förtala folk, bolag, organisationer – och komma undan med det – oavsett om anklagelsen gäller våldtäkt eller nobbade frukostar. Det är väl något kulturarv sen häxprocessen på Södermalm?

Annas hämndlista:

Steg 1
Tänk igenom väldigt noga om du verkligen ska hämnas. Det är nästan alltid bättre att förlåta än att hämnas

Steg 2
Tänk igenom varför du ska hämnas. Du behöver alltså inte bara vara på det klara med vem du ska hämnas på utan också varför. Hämnd ska aldrig riktas mot bara en person, utan även möta en viss handling.

Steg 3
Proportionalitetsprincipen. Kom ihåg att hämnden inte bara ska matcha dådet i storlek utan även i art. En bra hämnd är kopplad till det som gjorts mot dig. Om du till exempel vill hämnas på någon som varit otrogen eller som dumpat dig, så bör straffet ha något med dejting/sex/trohet att göra.

Steg 4
Gör en brainstorm kring lämpliga åtgärder för kategorin av hämnd du är ute efter. För att fortsätta exemplet ovan så kan du paja ditt offers nuvarande relation, fixa så att dennes nye partner är otrogen eller se till att han får en galning efter sig. Använd din fantasi!

Steg 5
Tänk ut hur du kan hämnas systematiskt. Kanske kan en serie brev och foton som får den nya att tro att ni ännu ses bättre än bara en stor lögn vid ett enstaka tillfälle?

Steg 6
Ranka dina systematiska hämndscheman från låg till hög i termer av troligt lyckat genomförande, krävd insats från dig samt grad av tillfredsställelse om du lyckas. Den ideala hämnden ligger givetvis så högt som möjligt i dessa staplar, men ofta kan en ökad insats av arbete och kapital ge säkrare output för de andra två, egentligen viktigare parametrarna.

Step 7
Skrid till verket. Och kom ihåg vilket ditt mål är medan du opererar, se till att ditt offer får lida på samma sätt som han fick dig att lida.”

Anna Ardin var den som bjöd in Julian Assange till Sverige
Hon har jobbat som hans pressekreterare när han har varit här. Det var hon som ordnade seminariet med Assange i LO-borgen.  Hon är en uttalad extremfeminist. Hon har studerat i Uppsala och där haft hand om jämställdhet vid studentkåren. Alla vet hur det ser ut i Uppsala med Eva Lundgren som drivande professor i genusfrågan.