Det är bara en fråga om kärlek

Några som inte älskar oss håller på att förändra vårt land, skrev Maria-Pia Boethius som titel på en bok, och hon kände rätt, men i mina ögon är hon en rätt ytlig och tunn författare. Boethius är också feminist, och då är man mest ”inne” – och det är viktigt i Sverige att vara ”inne” – och speciellt i de kretsar där författare rör sig på världens minsta yta.

10269379_430209007121985_1865290924001011121_nDet är viktigt att bli älskad i Sverige, och föräldrar jobbar häcken av sig för att bli älskade av sina barn.

Min jänta gnällde som värst då hon var runt 15 år, och ”alla” hade bättre förälder än hon, och en av de sannaste saker jag sagt henne är:
– Då kommer de gå under.


Tre av dem är redan borta i självmord, och så går det lätt om man inte älskar sina barn, och det gör man i allmänhet om man säger NEJ till fem av tio 15-årsgriller. Lifta solo till Spanien var på tapeten bland annat. Svar; NEJ! Svar; Dumma mamma!

Jag är nedstämd idag och ändå inte
10353029_600896580029661_2930048109597791587_n…og la frem en historie om at det var jeg som var en svindler og han fikk utbetalt all provisjon for alle salg.

Det är en norrman som plötsligt hade blivit ”svindlaren”, som fått se sitt bolag och namn skitas ner, och han hade kunnat vara jag eftersom den svenske ligaledaren jobbar så. Han skaffar sig tjusiga fronter, och han ville ha mig som en.

Jag blev aldrig av med pengar men norrmannen har väl blivit av med minst en miljon i utlägg, och blåsningar, och han slickar såren samman med femton till, och han kände i sin tur ett gäng lurade norrmän.

Super Moon NYC(1)Det här är västs andra största problem, som hänger ihop med det största att det saknas män och alla är mesar, och att vi inte kan hantera bad people, och att allmänhetens kunskaper om bedragare är skrala; de är alltid övertrevliga, charmiga, de blir familjära för fort, och kollar du vad de sagt är mycket lite sant.

Inte sällan har de ingen utbildning, kan inget mer än ljuga, och de saknar bildning helt, och just denne kan inte skriva svenska, sprider bildning-information omkring sig som aldrig stämmer. Han kan tvärsäkert säga att Gustav Vasa dog 1760, inte 1560.

Nu har energifolk sagt att fullmånen den 10:e augusti kommer att innebära att en del av dem åker fast, och vi antecknar det, så får vi se hur rätt de har, eller inte.

Men vi skulle nog behöva lite mindre fega författare än Boethius men 40-talisterna är väl det; fega och materialistiska.

I tolv månader satt Maria-Pia Boèthius och grunnade nere vid gränsen mellan Schweiz och Italien.

gty_pink_moon_thg_120406_wblogStödstrumpeprojektet var lagt på hyllan. Enligt utsago hade hon tagit time out från politiken. Väl nedstigen presenterade hon i vintras en samlingsvolym med uppsatser under rubriken Några som inte älskar oss håller på att förändra vårt land. Titeln är nästan det bästa. Den har hon lånat från Slas.

Boèthius kallar dem stundom Imperiet. Hon tänker då i synnerhet på de moderna mediamogulerna, t. ex. Berlusconi, Stenbeck och Murdoch (Bonniers då?) och deras makt över människornas sinnen. Denna term har hon lånat av Dennis Potter. Även här tyder valet av mentor på omdöme.

Utgångspunkten för hennes bok är journalisten som Imperiets fånge och beskyddare. Upplevelsen av att man sitter vid sin skrivmaskin och formulerar en våldsam anklagelseskrift mot tjuvsamhället – och på det papper som kommer ut ur maskinen får läsa en måttfull drapa som i stort sett är nöjd med det bestående, är en mardröm som hemsöker henne.

Därför flykten från Expressen. Därför rymningen upp på alptoppen. Men det är svårt att rymma från sig själv. Hennes kritik må ha ett högt känsloläge – men är märkligt kraftlös. Kraftlösheten beror inte på något yttre tvång. Maria-Pia Boèthius har helt enkelt ganska måttfulla ståndpunkter. Läs mer

Denna rekommenderas som inspiration:

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds