Det är meningen

Terroristdöden är så ovanlig att den inte ens finns med på listan över vad vi dör av. Den vanligaste för unga är alkohol och droger med de åtföljande självmorden och trafikolyckor. Den fjärde för vuxna i väst är läkemedelsbiverkningar.

OM det var på det viset att eliten värnade om människor skulle man leta efter mediciner, droger och alkohol på flygplatserna, och inte efter ”terrorister” eftersom de sistnämnda är ofarliga i ett perspektiv.

Mårten Andersson tänker alltså inte på att det är meningen att befolkningen ska kontrolleras samt fördummas, och inget medel är bättre för det ändamålet än alkohol. Vill du ha MAKT över nån? Se till att ha honom full.

Planen just nu är att pensionärer ska flytta (med Plura) till Spanien och kröka ihjäl sig fort – allt för att minska pensions-köttberget.

Mårten Andersson skriver:

Nu är jag upprörd!! Två av Sveriges absolut största program bland unga människor har precis startat i TV igen. Häromveckan var det Paradise Hotel och ikväll Big Brother. ÅTERIGEN kommer nya deltagare matas med sprit av produktionsbolagen och TV-kanalerna från att de anländer tills de ragglar hemåt igen. Tommare i själen. Spriten skapar skandaler som skapar rubriker som skapar tittarsiffror. Allt är logiskt men till vilket pris?

Är det inte på tiden att vi säger ifrån?? Det här är faktiskt inte okej! Vi kan inte bara stå och se på utan att ta en debatt. Görs inte det så är vi lika delaktiga som TV-cheferna till att unga gör precis som sina idoler från de här programmen – super sig dyngraka, knullar, bråkar och gör bort sig och sedan glorifieras och ses som coola. På riktigt! Kan Sverige vakna upp ur den här jävla glorifierande spritbubblan?!

Ge mig ett hus och massa festmänniskor och INGEN får dricka eller knarka på 100 dagar. DÅ pratar vi intressant TV och ett program som faktiskt kan inspirera unga och andra men där är vi tyvärr inte i Sverige 2014. Det ska supas. Ju mer, desto coolare är du.

Hoppas att ni stänger av TV:n, låter bli att titta och inte delar klipp där de här grundlurade unga människorna gör bort sig på fyllan.

Till alla er TV-människor jag känner. Tänk LITE längre än att ni vill tjäna miljoner på vad som helst och börja ta lite ansvar och gör något coolt istället!

Mårten Andersson
SOBER

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds