Det är solklart

Vera Efron om Försvarspolitiken:

Så planerar Ryssland att anfalla Sverige
Jag har precis genomfört ett gediget researcharbete för min kommande bok, Med sikte på Sverige i vilken jag går igenom Sovjetunionens och Rysslands anfallsplaner mot Skandinavien i allmänhet och Sverige i synnerhet. Ryssland bedömer att Sverige tar stora steg mot ett Natomedlemskap. Det har i sin tur föranlett att militärstrategin mot Sverige börjar ändras.
Läs mer

46733_523165351037926_1756870293_nJag upptäckte att ryssarna rustade enormt sensommaren innan jag startade bloggen men det vet inte du att de gjorde om inte du bor i Piteå, för det är bara lokalpressen där som har meddelat det.

Jag hade ett maratonsamtal med kompositör Mats Jerrolf som i botten är arkeolog och historiker. Efter vårt samtal reste jag till Ryssland, och han vaktade mitt hus och hund, och då jag återkom efter fyra dagar hade han skrivit en låt som han skänkt denna blogg.

Du kan lyssna på den själv här så hör du snart vad han drog för slutsatser och Jerrolf är ingen yvig människa, som har lätt för att bli hysterisk, utan han är en synnerligen eftertänksam och lågmäld samt beläst person som nu är lite mer än 60 år gammal.

Jag lyssnade på den och bestämde mig för att utreda vad det är som pågår i vårt land överhuvudtaget och eftersom jag jobbade som yrkesförfattare i många år på 80-talet och en bit in på 90-talet är jag van att rota och leta information.

Jag kände att mycket var konstigt, men visste inte riktigt vad, och det var så bloggen startade – en Sverigeutredning för öppen ridå kryddad med världshändelser vi aldrig får veta.

Galna kvinnor och ansvarslösa män
Jag har inga problem att förstå att vi är allvarligt hotade ifrån många håll, och det är som en pojke ifrån Afghanistan sa i en film vi haft på det viset att svenskarna är världens vidrigaste folk. Han sa i filmen att vi ska brinna.

Svenskarna har ingen aning om det för de tror att de är fria och moderna och att man kan kränka andra länder och nationer samt kulturer utan hejd och utan att det slutligen blir konsekvenser.

Svensken fattar inte ens att vi är i aktivt krig för tokiga människor, inte sällan iklädda kjol, kallar det hela för hjälp. Vi var med och plundrade Libyen – det lär vi inte komma undan med.

En bloggstammis hade talat med en högt uppsatt militär inom Försvarsstaben som hade sagt att han förstår inte hur vi ens skulle kunna undvika ett storkrig.

Han fattar inte hur vi ska göra för att slippa det.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds

7 kommentarer

  1. Inom kort kommer propagandakampanjen för att skrämma oss för de farliga ryssarna dra igång och volymen kommer dras upp till en sådan nivå att folk kommer att se ryska spioner överallt. Då kommer vår ”store ledare” kliva fram som den bekymrade landsfader han är och uttrycka sin oro för landet, befolkningens trygghet och den låga beredskapen. Givetvis kommer han ha en lösning på alla dessa problem och eftersom vi redan har ett så bra samarbete med NATO så är det bara naturligt att vi blir fullvärdiga medlemmar.

  2. Jag måste sluta besöka denna blogg! Det är så sjukt vilse ledande, nästan som falsk marknadsföring ju!! Jag menar, om man utgår från det som skrivs i artiklarna, och majoriteten av alla kommentarer, så kan man få för sig att Sverige faktiskt HAR full koll på saker och ting. Sen går man ut på stan, för att handla eller utföra något ärende, då får man som en fet smäll i ansiktet uppleva det total motsatta. Man blir hårt nerdragen till jorden igen och får då inse…!
    😉

  3. YES vi har aldrig varit neutrala – men vi borde vara det och definitivt inte skicka trupper utomlands.

  4. Jo, vi har haft ett ”avtal” med NATO sen länge men även om jag inte tycker om det så kan det väl gå an att de leker tillsammans i deras sandlåda.
    Den dagen NATO rullar med sina stridsvagnar över gränsen så anser jag att vi har blivit invaderade och kommer att agera därefter. Kämpa eller bli krigsflykting.

  5. Innan jag blev omplacerad gjorde jag militärtjänst några månader vid LV3-LVSS och där sprang det diverse utländskt folk och tittade på provskjutningar.

Kommentarer inaktiverade.