Det kristna perspektivet saknas

Jag läste två ofta kloka bloggare; Helena Palena och Jan Milld angående krigsrisken som jag själv avhandlade år 2009-2010 därför att jag är utomlands förmodligen.

De flesta ansåg mig nog vrickad då jag talade om krigsrisken 2009 men för mig var mordet på Libyens ledare och plundringen av landet startskottet. Jag upptäckte också att Sverige var i aktivt krig i Afghanistan, bakom folkets rygg.

Helena skriver:
9 500 poliser skall bevaka politiker och officerare som nu skall besluta om ett nytt storkrig – denna gång mot Ryssland.Skall vi som folk låta dom göra det här? Vi vi verkligen se våra barn dö i ett totalt onödigt krig för att rädda den amerikanska valutan. Utan dom ryska naturresurserna är USA slut som statsmakt. USA måste ha ett krig. Det är vi, folken, som avgör till slut. Är det inte dags att ljuda upp. Ställa sig på torget och skrika rakt ut. Ett krig som bara gynnar eliten – den en procenten som äger världen.

Janne skriver:
Vad debatten här i väst bortser från är att också ryssar är människor. Hur skulle vi själva reagera i deras situation?!
Egentligen borde det inte kräva mycket fantasi för att förstå, att ur rysk horisont framstår NATO-utvidgningen österut och kuppen i Kiev som något hotfullt. De åtgärder som ryssarna vidtagit kan ses som svar på detta.

Kriget kan inte stoppas och det har en mening
Det är det kristna perspektivet, och man bör ställa frågan:
– Är västkulturen ens värd att rädda?
– Varför bråka på norra halvklotet som ändå lär slås ut av Fukushima?

Eftersom Gud är död i Sverige finns inte det kristna perspektivet med i folks medvetande, och ute i världen produceras det mängder med bl.a. TV-program om saken.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds