SAAB gick med förlust i 20 år och ingen frågar varför?

Hon dömer ut Saabs chanser
Efter lite mer än ett år i Spykers ägo är situationen i Saab återigen krisartad. Men rekonstruktionsexperten Marie Karlsson-Tuula är inte förvånad. Hon sågar Saabs chanser till överlevnad och tycker att bolaget särbehandlas. ”Jag tycker att det här är helt ofattbart. Det här företaget har gått med förlust i 20 år”, säger hon. Läs mer

Jag dömer ut Sveriges chanser därför att det ljugs för mycket
Om inte regeringarna har velat veta, för folk har förklarat det i trettio år minst, att det inte går att driva bolag i Sverige, ja, då är det dags att idiotförklara hela landet. Det är allvarligt att ingen frågar sig varför GM inte ville driva Saab alls här, och varför Saab går med förlust på 20:e året i rad samt varför SJ inte har kunnat investera i nya lok och räls. SvD tar upp idag att företag måste få göra vinster – så man kan investera!

Svensken vägrar att ens fatta att jobb skapas av företag, och inte av politiker
De sistnämnda kan mörda bolag, och det har man sysslat med sedan 60-talet så idag är näringslivet helt utarmat. Se ”Det sanna Sverige”.

Jag vet inget land i hela världen där stat, kommun och befolkning motarbetar och är så emot företag och företagande, som i Sverige. Kan man då räkna med annat än att de flyttar ut förutom dumma Saab, som borde ha dragit när alla andra drog för tjugo år sedan.

Man ljuger och säger att företagen flyttat till Kina för att utnyttja billig arbetskraft
Det är inte sant, vi är kända för våra låga löner, och ett av de största skälen är att det inte ens går att driva bolag och att företagande är nästan ett skällsord i Sverige, som är ett land som hyllar de som har dåliga betyg i skolan, och föraktar dem som har bra betyg.

Kommer du att tillhöra vinnarna eller förlorarna?
Jag tror att vi kan dela upp folk i tre grupper; förnekare som lever kvar på 70-talet och som vill ”klämma åt” de rika, lite till, oaktat att vi har inga. Därefter kommer en grupp som vi kan kalla för chockade, och de kommer att vandra mellan partier i valen i tron att man ska få det bättre om man röstar rött, grönt eller blått. De kommer att bli ännu mer chockade eftersom det inte finns någon kaka att dela på framöver. Den tredje gruppen är de som fattar blixtsnabbt, accepterar och börjar lösa problemet på privatplanet.

Folk är upprörda för att det är kallt i skolorna och för att ambulanser inte kommer
Det beror på att storbolagens alla miljardinbetalningar av skatter och momser är försvunna ur landet, och det gick att dölja ett litet tag genom att låna pengar och snatta ur AP-fonderna. Nu går inte det längre, och då börjar befolkningen känna av resursbristen men ingen kopplar ihop det med miljarder bolagsskatter som är försvunna.

Du får vänja dig
Fattigdomen har inte ens börjat ännu men den kommer eftersom bolag inte vill verka ifrån Sverige därför att de inte ens kan det om de ville. Näringslivet i Sverige idag består av enmansförtagare, och de nya bolag som startas är främst frissor och små enmans programmeringsföretag och folk som vill bli artister. Vill man vara sin egen så funkar det om du jobbar 20% mer för 35-40% lägre lön än en löntagare. Det finns folk som vill vara sin egen, även om villkoren är rent sinnessjuka, och jag är en av dem. Det var någon socialdemokrat nyligen som kallade våra villkor för ”skamliga”.

99% av alla bolag är enmansbolag, vi har inga mellanstora och endast 0,1% är stora och det är väl SJ och Saab i Trollhättan det, och de klarar sig inte därför att inget bolag klarar sig i Sverige idag. Saab och kaoset på SJ är bara bevis på det.

Hårvård är populäraste branschen i Sverige
när unga startar eget, följt av artistisk verksamhet och dataprogrammering och de har en timpenning runt 40:- i timmen.

Vi ska nog inte vänta oss att några nya storbolag hoppar upp ur frisörstolarna
Däremot kan du bo på 90% mindre ytan än du gör, och se till att betala alla skulder och helst bo i ett betalt boende och börja lära dig redan nu att konservera mat.

De som är snabba och som fattar fort är de som kommer att klara sig bäst
Sikta in dig på 10% av den levnadsstandard du har idag så träffar du förmodligen rätt för du bor i ett bolagsdränerat land, och då blir det som på Kuba eller i öststaterna till slut. jag har ställt om redan till solenergi samt att mina levnadsomkostnader är halverade via utlandsboende vintertid.

Vi var världens fjärde rikaste land på 70-talet, nu är vi på plats 15, om tio år beräknas vi vara på plats 25 och om 20 år är vi på plats 45 och då har din konserveringsapparat använts tusen gånger. Källa

Läs mer om varför SJ inte kan fungera .

”Alla” har lämnat landet utom dumma Saab, och SJ kan inte

SvD * SvD * SvD * SvD