En afrikan har löst det där

Politiker fördömer än det ena, än det andra. För fördömanden är oftast gratis. Men att verkligen göra något, att bistå assyrierna och de andra minoriteterna på Nineveslätten, det är vad som skulle behövas. Men det kräver handlingskraft. Och USA verkar ha dragit sig tillbaka över Atlanten från Irak, fast beslutna att inte återvända.

Fler och fler skriver om assyrierna och de andra minoriteterna i Irak. Men somliga verkar tro att det räcker med ord. Nu har vi pratat om det. Nu har vi gråtit en skvätt. Nu har vi fördömt det. Nu är det utagerat. Nu är det löst.

Och visst hade varit skönt om det var så. För vi i Europa är världsbäst på att prata, men bland de sämsta på att agera, åtminstone när det verkligen krävs. Läs mer

 
Min student Matt:
– Ni lever som ormar, och är sjukare än vad ni förstår för ni bryr er aldrig om era egna, bara om andra, om oss till exempel.

Vad alla vita borde veta:

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds