En besviken läsare

Emigrera, flytta utomlands, följ Lena Holfves blogg emigrera.com

Fullt_ut_i_Almedalen_2011_-_3000_korsMed tanke på texten på skylten om att 3000 människor dör varje år pga brister i vården, så kom jag att tänka på den 75-årige svårt prostatasjuke man som inte kunde få ut sin cancermedicin därför Tandvårds- och Läkemedelsförmånsverket (TLV) nekade honom subventionering av denna för honom livsviktiga viktiga medicin.

I ett icke offentligt meddelande, men som blev offentligt i samband med att det gjordes en anmälan mot åldersdiskriminering till Diskrimineringsombudsmannen (DO) hade TLV skrivit,

”För den här åldersgruppen av patienter tillkommer indirekta kostnader eftersom produktion minus konsumtion resulterar i ett underskott. Förlängd överlevnad för den här gruppen ger därmed upphov till ökade samhällskostnader.”

Detta om något visar hur våra beslutsfattare tänker – vi äldre och sjuka svenskarna, vi som alltid uppfyllt våra skyldigheter mot samhället och våra trygghetssystem, vi ses som en ”samhällskostnad”! Vi är inte längre närande utan betraktas som tärande på samhällskroppen och hade man kunnat, så skulle vi snabbt som tanken blivit tagna av daga. Det är bara Ättestupan som saknas, om man inte väljer Omberg vid Vättern förstås till detta.

När man då betänker, att Sverige anser sig ha råd att ge alla illegala och papperslösa invandrare, sådana som vägrat lämna landet och som inte får vara här, både fri tand- och sjukvård samt mediciner, så är det en skandalös diskriminering av det svenska folket.

gammal_damSå lite är vi värda idag, vi som genom decennier av hårt arbete, uppoffringar och betungande skatter och avgifter varit med om att bygga upp våra välfärdssystem! Vi svenskar är inte värda någonting längre utan nu går allt mer av de offentliga transfereringarna till de nyanlända, till de som kallar sig ”flyktingar” och inte minst till välfärdsflyktingar, sådana som själva säger att de bara kommit till Sverige för att förbättra sina liv – alltså på vår bekostnad.

Jag är inte ensam i det här landet om att känna djup besvikelse över våra svekfulla politiker och lagstiftare. Hur bara kan de överge oss på detta svekfulla sätt?

Svar: Jag tror att alla delar denna din besvikelse för vi har tagit för givet att vi t.ex. ska få pensioner. Vad jag förstår av Tännsjös bok är det redan planerat att vi ska dödas, och du beskriver också det i form av indragen medicin. Tar vi bort de flyktingar du talar om, som jag oftast kallar för krigsbyten, förändras inte den situationen för de är snarast planterade som polariseringsobjekt. Vi ska bli arga på dem, och inte på de osynliga makthavare som fattar besluten bakom ridåerna för dessa människor ser du aldrig. Jag känner till en del av dem, och de var kriminella redan i skolan.

Det du beskriver är, som jag ser det, ett klassiskt exempel på hur man bygger ett fascistiskt samhälle där beundran av det unga och förakt för det gamla ingår liksom denna enorma hjärntvätt som pågår. Det första tecknet jag såg var redan på 80-talet men jag tänkte inte i termen; ”Det är fascism!” Jag blev nog mer förskräckt, och det var jag och en kompositör som åt middag med ett gäng unga; 25 år yngre än vi själva. En av pojkarna berättade att han gått efter en tjej som uppträtt som en rädd hare framför honom, och kompositören sa då att hon blir rädd då hon känner sig förföljd av dig. Man viker alltid av, går över på andra sidan gatan eller sackar efter för att markera att man är ofarlig. Den unge mannen kikade på honom, gjorde en ful min, och sa:
– Jag har rätt att gå där.

Vi fick aldrig nån ordning på gossen, som framhärdade att han hade ”rätt” att gå på trottoaren, och jag antar att jag kallade det för ”dagisförstörd” och det är dagis som bryter generationskontraktet, och för första gången i världshistorien. Nio timmars flygtid bort, och du kliver av i Indien, är det orubbligt kvar, och alla som är 50+ måste ta sig en funderare om de vill vara kvar här eller bygga ett nytt liv i ett samhälle där de unga säger: ”Äldre är Guds gåva till oss!” Om jag ger en ung kille rådet att vika av eller sacka efter i Indien får jag svaret; ”Tack snälla Lena, det var smart! Du har räddat mig ifrån att behöva skämmas för att jag skrämmer kvinnor!!!”

Jag noterade samma empatistörning avseende gossen senare för jag själv vrickade foten, och han stack direkt
generation-ego-att-fostras-i-en-narcissistisk-kulturDen här typen av människor – de nya unga fascisterna – klarar inte av svaghet. Det har fascisterna aldrig klarat av. Om jag backar bandet trettio år kan jag se en hel del tecken på ”dagisförstörda” ungar som idag är 35 år och de jag ser runt mig i Stockholms innerstad men nu ser jag zombies. De har överlevt rent fysiskt men det kommer inte deras barn att göra för jag räknar iskallt med att minst hälften av dagens barn inte uppnår vuxen ålder.

Vi får nog räkna med att vi får minst hundra år av fascism, och den kan slutligen bara slås ner utifrån, och den började nog på dagis på 70-talet och har alltid legat dold under ytan i form av s-väldets tvångssteriliseringar, massomhändertagningar av barn på rätt lösa grunder – 50% av mina 15 fosterbarn är sådana – och införandet av Alva Myrdals ”storbarnskammaren” med mera, och det kommer ta minst tio generationer innan vi har lappat och lagat det faktum att all vår familjepolitik skapar sinnessjuka människor. För det är precis vad de nya, unga egona är om vi nu anser att man är störd om man inte kan vika av eller sacka efter som ung man för att undvika att skrämma en nittonåring.

Feminismen liksom dödssynderna är grundorsaken
För att införa fascismen måste du slå sönder familjen men framförallt mannen, göra barnen till statens egendom, och allt det vi ser har fallit på plats men Fukushima blir jokern. Svensken känner inte ens till att vi hade tre nya härdsmältor för något halvår sen. Man vet om att det smällde för 2-3 år sen  men det har varit locket på i hela väst om den smäll som på sikt kommer att göra hela det norra halvklotet helt obeboligt – och ”Uppenbarelseboken” tycks följas.

emergingangelJag ser att kniven ligger mot allas strupe och de som framhärdar sin rätt att begå dödssynder kommer att försvinna, och de som ska räddas kommer att räddas på sätt vi inte kan föreställa oss än men det är utan tvekan en modern Noaks Ark på gång. (Den som vill bli inspirerad att tänka utanför boxen kan slänga sig in i Dolores Cannons värld; se film nedan – en storsäljande författare som inte har några som helst gränser.)

För första gången i mänsklighetens historia har vi kastat nästan all erfarenhet om barn på historiens soptipp. Många barn mår i dag riktigt dåligt och det blir bara värre. Men i dagens demokratiska Sverige får man inte ställa frågan om det kan finnas ett samband mellan vår moderna syn på hur barn skall växa upp och den ökande sjukligheten hos barnen, skriver Annica Dahlström och Christian Sörlie Ekström.

Låt oss för en stund helt bortse från oss själva och fokusera på: vad är bra för barnen? Vi konfronterar alltså frågan huruvida utvecklingen är för barnens bästa eller om vi vuxna föräldrar driver något i rent egenintresse. Läs mer

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds