En bloggstammis tipsar

23En galen blogg http://polytempik.blogspot.se/
Inget för den känslige men sjuk humor.

”En galen blogg”, skrev läsaren
Det är en mycket gammal bloggstammis sen ”Rädda Sverige.nu”-tiden; ”Tomten is back in black” kallar han sig nu, och då hette han ”Tomten är död” –  som tipsar.

Jag är inte i Sverige speciellt ofta, och har lite svårt att hänga med i vad som anses korrekt och inte, men jag vill understryka att jag med förtjusning publicerar motbilder – bara för att de är just motbilder.

Det beror på att jag vägrar lägga mig i folks privatliv; alla får ha vilka åsikter de vill, men jag vet att det är udda här, men inte där jag normalt sett bor. Där lägger polisen sig i – om det är nåt. Här lägger de sig aldrig i, men alla andra är som poliser, som blatten var inne på. Tvärtom, som vanligt.

I säkert 20-25 år har jag haft en årlig middag med folk som röstar på olika partier
Just för att alla röstar olika, och tycker olika, har vi alltid haft spännande diskussioner men en gång släppte jag in en ny gäst, en jag inte sett på 25 år, bara för att han var fotograf, två av dem i gruppen är det, och det tog inte lång tid innan den nye VÄSTE:
 – Måste vi tala politik här!

new_labour_new_fascismHan berättade att han aldrig blivit bortbjuden på middag förr – vilket jag kan förstå – för jag gör inte om misstaget, och vibbarna ifrån den mannen satt i ett halvt år, och efter några år dök han upp och ville bli kompis med mig på FB, och med tveksamhet klickade jag ”Ja”, och undrade hur lång tid det skulle ta innan han gav sig på mig.

Det tog ett par veckor, sen spelade han ”orolig” och skrev att jag skulle förstöra hela mitt liv om jag sitter och skriver det jag gör.

Jag har blivit småhotad en gång i mitt liv
haktadDet var en inhyrd ligist som närmade sig mig, och talade om ett och annat och jag förstod att det var en typ i huset där jag bodde som låg bakom, jag bad sändebudet sätta sig ner på närmsta parkbänk, samman med mig, och bara det fick honom att svaja.

Jag frågade om han kände till att de svenska bunkerfångarna delar ut priser, som kallas för ”Kofotsrorden”, och det hade han hört talas om.
– Okey, sa jag, jag fick det priset 1986, 1987 nånting, för en bok jag skrev, jag har en sån träsnidad kofot med en metallbricka på och i den är det ingraverat; ”Kofotsordern tackar!”, och mannen såg mig djupt in i ögonen med sina iskalla psykopatögon, länge!
– Oj, förlåt, jag vet inte vad jag ska säga!
– Du behöver inte säga eller göra något alls. Det räcker med att du nu vet om att det är förbjudet att begå brott mot mig.
– Vill du att jag ska knacka ner den som skickade mig?
– Nej, absolut inte, meddela bara att det är just så; förbjudet.

De riktigt farliga sitter bakom skrivbord
gyw4bfifo75jxivmmtjjPå dem biter nog inte ”Kofotsordern” för den styr egentligen bara yrkeskriminella. Jag blev bestulen på en privat papegoja en gång som två sexarbetare återförde ett en natt och dagen efter stölden varför man kan påstå att ”Kofotsordern” fungerar, men den offentliga sektorns kriminella sitter säkert så länge som vi har sånna som den tillfällige middagsgästen som vill bestämma vad andra ska skriva, tycka och tänka.

Vi var dessutom två författare på den där middagen, och vi ska få skriva vad vi vill, och får vi inte det ligger hela folket pyrt till. Jag har sagt till en kollega på skarpen en gång, som skrev om mig, inte för vad hon skrev utan för att texten gick för nära min identitet.

Åsiktspoliserna är vedervärdiga
Men den tillfällige middagsgästen kommer aldrig att förstå att det är han – kollaboratören – som är farlig för han hade sagt till mig att jag måste censurera bloggstammisen. Jag kan ”råka illa ut” annars. Men när jag ser tillbaka – låt oss säga tio år – finns det ingen som har utsatt mig maximalt mer än han, som kom till landet ända ifrån Stockholm, och som ansåg sig ha rätten att krascha vår middag, läxa upp oss för vad vi sa, blänga, frusta, smälla i badrumsdörren, svara kryptiskt och skicka ut nålstick –  och göra fula miner.

Illa ute
Han presenterar sig som ”nykter alkoholist” men har på sedvanligt svenskt sätt bara gjort det första steget, och stannar de där går många in i det som kallas för ”Dry Drunk” – som är ett tillstånd. Du ser dem överallt i Sverige; de är som taggade åskmoln. Många av de så kallade ”nättrollen” är Dry Drunkare, det ser jag på deras texter; sexistiska, hånfulla, gränslösa, harm, hat och hämnd.

Problemet är enormt
Det finns ett antal människor som sitter i timmar varje dygn och spyr anonym galla över andra människor de aldrig träffat. Det finns individer som lever på det allmänna och inte gör annat än förföljer tredje person, det vill säga anhöriga till dem de av grumliga anledningar vill skada.
Läs mer– Aschberg i AB

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds