En frisk man

Carl nedan påpekar att det inte är många som vet vad som är rätt och fel längre, och det ökade missbruket / medberoendet spelar in här för ett av symtomen är just att man inte vet det plus att de känner fel jämt.

Oviljan att ta ansvar ingår
En läsare skriver:  ”Det står på SVT text idag att 10% av alla 75-åriga kvinnor har ett riskfyllt dryckesmönster. För 30 år sedan var det 0,6%. 27% av alla 75-åriga män och kvinnor sammanlagt har ett riskfyllt drickande.”

Vår bloggstammis Karin, som är nykter alkoholist, anser att man ska göra behandlingshem av hela landet, och jag för min del flyttar gärna på mig för jag tror inte att man kan göra det Karin föreslår även om jag ser behovet.

Klicka – skriv ut – Symptom medberoende

Tyvärr finns det väldigt lite enighet om vad som är lösningarna på våra problem. Som kan jämna ut ytan och skapa denna enighet – enhet. Det är alltså inte att undvika att adressera problemet som skapar lösningarna. 

Det är där som indelningen finns, av en anledning. Som land har vi inte längre har en gemensam uppsättning värderingar eller principer som skapar en grund för våra beslut. Var och en gör bara den typ av bedömningar som avgör vad som är rätt i sina egna ögon, utan vidare perspektiv på hur detta förhåller sig och påverkar tillvaron i omgivningen, det får någon annan ta ansvar för helt enkelt, och resultatet är givetvis ett växande kaos. Åtminstone så var en gång den förespeglade illusionen den om samhället, som ska binda oss alla tillsammans som individer för att kunna utvecklas, men det har blivit uppenbart att väldigt få av våra moraliskt laglösa – egennyttiga – politiker inte har någon som helst respekt för denna ordning på denna punkt.

Läs mer – Carl Norbergs blogg

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds