En läsare undrar

Emigrera, flytta utomlands, följ Lena Holfves blogg emigrera.com

Bara en stillsam undran – visst skrev du väl häromdagen ungefär att det inte är någon mening att lämna fysiskt om man mentalt stannar. Och att du aldrig läser svensk press.
Mig förefaller det som om du i allra högsta grad vägrar lämna. Snarast verkar du besatt. Okej, det får du naturligtvis vara, men nog undrar jag varför en god vän till mig anser att du är ungefär den mest insiktsfulla och kloka person som finns på denna jord.
Antar att du åtminstone i tanken svarar att det förstås beror på att det är just det du är. Vi har alla våra käpphästar.

Postat den 2014/09/02 kl. 19:47 | Som svar till Elisabeth.
Albert_einstein_destruction-quotationDet beror nog på att det är en process att lämna. Jag är nog snarare mänsklig och vanlig, bestämmer mig för något, ändrar mig, bestämmer igen. Sen en dag är man där; se det som att jag sätter upp ett mål.

I jämförelse med en normal likgiltig och oengagerad svensk är jag nog besatt, som du skriver men i jämförelse med en eldig italienare är jag det inte. Sen bor jag i ett land där man inte behöver bry sig om vem man är så mkt som är brukligt i Sverige, och vad du än tycker stöter du aldrig på hånfulla eftersom alkoholkonsumtionen är mer eller mindre noll här bland lokalbefolkningen.


Sen kan jag vill tillägga att jag skriver en artikel på mellan 5-10 minuter, och jag testade en dag för några år sedan var mitt tak finns och det var 32 artiklar på en dag. Men då fick jag anstränga mig.

Skriva för mig är avkoppling.

PS: Jag sa inte att jag aldrig läser svensk press, jag sa att jag ska sluta med det. DS.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds