En ”sanning” som inte var sann

Komplett måltid i naturlig förpackning, skriver SvD.

Tidigare publicerat:
ImageFiles-2010-10-10-image(4)Ägget har tagit klivet från döskallemärkt kolesterolbomb till något bland det smartaste vi kan äta. Stekt, kokt eller förlorat, i dag vet man att det lilla kraftpaketet rymmer en rad näringsämnen som vässar hjärnan och gör oss klipskare.

Via gulan får vi till exempel i oss aminosyran kolin som påverkar de nervsignaler som hjälper oss att minnas småsaker som var vi lagt nycklarna eller mobilen. Studier visar även att extra tillskott av kolin kan ge bättre reaktionsförmåga.
Läs mer

Min far gick på det här kolesteroltjafset men jag har aldrig åkt dit och det beror på att jag sedan jag var 16 år alltid har frågat då det har kommit något nytt påbud:
– Vem är beställaren? Vem har skickat ut detta och varför?

Idag har myndigheter pr-budgetar. Du betalar via skatten för att bli indoktrinerad.

Sunt förnuft är bra också
– Folk har ätit ägg i tusentals år utan problem… Folk äter ägg utan problem i hela världen…

I värsta fall har svensken blivit dummare för att konsumtionen av ägg har varit för låg i 50 år. Folk säger ofta att jag är klipsk – för att jag har käkat ägg hämningslöst hela livet? En vanlig snabblunch för mig är tre hårdkokta ägg som jag mosar i lite smör… och med dagens saltranson.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds