En studie i frosseri

En företagare sa mig nyss:
Företagaren som glömmer kvitto får fängelse. Hon lär väl inte ens få sparken.

275 000 kr – utan kvitto
Yvonne Ruwaida (mp) har inte redovisat ett enda av sina inköp på riksdagskortet.

Problemet är inte att Yvonne Ruwaida åker dit nu, utan att hon åkte dit för fyra år sen, och får fortsätta. Sist jag kollade var 10% av riksdagens ledamöter straffade vilket står för att de har problem med rätt och fel.

Det styrker mitt påstående att Sverige är ett paradis för brottslingar, och det hänger nog samman med felöversättningen av FN-texten; ”allas lika värde”.

FN talar inte om value utan om dignity = värdighet
Det ger grundsynen att folk blir kriminella av sociala skäl, och det är utifrån min erfarenhet fel. Socialgrupp 3-5 åker fast, ja, och 1-2 gör det mer sällan. Man har velat ha den världsbilden i Sverige men den är falsk. Kriminella är i allmänhet som vilka affärsmän som helst; de kalkylerar risker.

9789151838557_200Folk har fått för sig att de är offer, och mellan varven kan folk vara det, men oftast är de lika iskalla som den här aktuella återfallsförbrytaren, för det är ju det hon är.

Skulle vi sätta span på henne skulle de förmodligen snart se ett mönster där madame frossar på bekostnad av de åldringar vi har som svälter ihjäl ute i äldreboenden inte minst för att maten är helt oätlig.

Det i sig går helt i linje med Socialstyrelsens expert i etik att kommun- och statsanställda ska understundom dräpa men han får åtminstone muthugg ibland. Torbjörn Tännsjö är Sveriges i dag mest inflytelserike filosof, och jag hade åtalat honom för anstiftan till mord om jag hade varit åklagare. Killen är spritt språngande galen men han har fått som han vill nu; folk dör, svälter ihjäl.

(Ja, ja, jag ska sluta läsa svensk press, och eftersom de ska rinna in en massa gäster nästa vecka lär väl det ske med automatik.)

AB skriver:
Miljöpartiets ekonomiska talesman Yvonne Ruwaida har handlat för över en kvarts miljon kronor med riksdagens betalkort.

Utan att redovisa ett enda öre.

– Underlaget ska in. Vi saknar hennes underlag och har bett att få in det, säger förvaltningskontorets enhetschef Annalena Hanell Carpelan.

Nu införs hårdare tag för att komma till rätta med riksdagsledamöter som bryter mot reglerna för riksdagens betalkort. Källa

Anklagad för tentafusk / 44.000:- telefonräkning / År 2010 var det 200.000:- på kortet

Miljöpartiets historia.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds