U-dat; Ett bra värdpar

Jag har träffat ägarna till min våning, och hon har jobbat på vårt motsvarande ICA men i England, och han är sjukpensionär sen 40-årsåldern med en bakgrund som hantverkare.

De gjorde som många gör; de köpte för fort
1497624_489184224528843_1286299716_nDe köpte min våning, och fann efter ett tag att de ville längre ut från stán, de ville inte ha grannar under sig, de ville ha egen pool, och de löste det genom att hyra ut våningen de köpt till mig och själva hyra ett hus.

De försökte sälja våningen utan att lyckas, och är idag glada för att de inte kunde det för då hade de köpt ett hus för fort…

Som de flesta andra som är på norra Cypern har de inte råd att leva som pensionärer i England men de har sitt hus kvar som hyrs av ett av deras barn. De hade läst av EU och vet vad det är som händer, och på sikt är de på väg längre bort och funderar på Thailand nu när de har kommit fram till att man behöver inte köpa alls.

Jag frågade om mäklaren hade sagt dem vad jag sa; ”Meddela ägarna att även om kontraktet bara är på ett år, med rätt till förlängning, så ska de veta om redan nu att om de kommer farandes och säger att de vill sälja så kommer jag att vägra flytta ut, och det tar mellan 5-10 år innan domstolen tvingar mig.”

Det hade mäklaren meddelat, ordagrant
De kände också till att jag kollat upp dem och talat med deras chaufför, och det är så att om folk är idioter ger de sig på chaufförer, frissor, krogfolk, och de visste att deras chaufför hade sagt att de är mycket bra människor liksom att en stor krogägare sagt samma sak.

Maken tog mina sopor
Han har fattat vad män är till för; serva kvinnor och barn. Det är det som gör dem till män och vi har inte de dagisbarn ni har där uppe, i det där lilla landet, där uppe vid Nordpolen.

Trevlig helg!

fem_mask_energi2

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds