Ett ögonblick i Iggesund

Trettio meter framför mig på parkeringen utanför en av butikerna i Iggesund släpade en kvinna i trettioårsåldern tre tunga kassar till sin bil. Det syntes lång väg att hon knappt klarade av det, och det såg även den 40-årige man som stod invid kvinnans bil.

Han kan förmodligen inte hjälpa henne för han är rädd för att bli anklagad för sexuella trakasserier eller rånförsök och hon kan inte tilltala honom eftersom allt sexualiseras i Sverige, och när jag studerade detta fick jag en våldsam längtan ner till norra Cypern, där jag hyr en lägenhet.

Den scenen kan jag aldrig få se där
Först och främst därför att butikerna har 18-20-åriga killar som bär varorna ut till bilen och skulle samtliga vara sjuka kan det ändå inte hända för minst tio män skulle rusa fram och hjälpa henne.

Jag fattar inte hur våra 90-åringar står ut. Det gör de inte heller.

92-årig kvinna togs för rattfylla
En 92-årig kvinna misstänks för rattfylleri efter att ha kört bil på fel sida av vägen i Malmö på fredagskvällen, uppger skd.se.
Polisen ryckte ut efter larm från flera uppringare om en bil som körde på fel sida av Amiralsgatan i riktning mot centrum strax före klockan 19.

Fordonet kunde stoppas vid Regementsgatan och kvinnan omhändertogs.
Malmö TT

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds