Expressen är genomkorrumperad

Paret Anka sägs bo i Los Angeles, Times känner inte till någon Anna Anka
I dagens Expressen har vi (ännu) en ny Anna Anka-”nyhet” som förmodligen är en annons. Söker jag i koden, som sidan är byggd av, ser jag att Omniture står bakom Expressens online-marknadsföring. Jag har gått till botten med hela PRESSANKAN. Det gör man alltid vid en hårdare granskning om man jobbar som författare.

Artikeln är signerad Sofia Persson – inte journalist utan f.d. Robinsonkändis – bloggare med medlemskap i Expressens bloggverktyg.

Vi ska dock tro att det är en journalist!

Det här upplägget slår för övrigt ut riktiga journalister, värda namnet. Charlotte Perelli har upptäckt att vi talar om en som förmodligen är helt outbildad: ”Sofia Persson har spunnit vidare på hennes felaktiga artikel…”

Jag kan bara gissa vem som ligger bakom
Min gissning är TV3. De saluför nu varan ”Anna Anka” för att senare köra TV-program med henne, som får höga tittarsiffror, och där de sen säljer tydliga annonser. De bygger varumärke, nu. Jag gissar: TV3 har bett Omniture att även marknadsföra ett par ”Hollywoodkändisar”, som inte existerar alls i USA. Bilderna på Paul Anka kan vara i princip tio år gamla.

Söker jag i Washington post finns hon inte alls. Paul Anka finns det två smånotiser om. Jag hittar vad jag antar är fyllebråk där foton som tas då man grips finns med, här.
Kollar jag en tidning i Hollywood så finns det ingen Anna Anka, och söker jag på Paul tycks han främst vara omskriven som låtskrivare.

Det förefaller inte som om Anna har något existerande ”kändisliv” alls i USA. De minglar illa, hur som helst.

Vi ska tro att de är megastjärnor
Det är nog ingen nyhet alls utan mer en annons, och det hela bevisar rätt bra att Expressen är helt korrumperad, och inte längre kan anses tillhöra Den Tredje Statsmakten.

Min egen bedömning är att han inte alls är någon aktiv kändis i USA. Han finns omskriven då och då men inte i några artiklar under hela 2009.

Anna Anka är nog mest här för att dra oss vid näsan, och på stålar. När jag debuterade 1984 sa Anna Wahlgren till mig: ”I Sverige blir man berömd på fem minuter.” Sant!

Det vore märkligt om inte chefredaktören känner till bluffen!

Han bör veta om att bluffen numera är rankad på listan över de 100 mäktigaste svenskarna. ”Anna Anka” är rankad som nummer 36. Före vår justitieminister!

Bluffen har slagit ut följande personer på maktlistan:
K-G Bergström, Thorbjörn Larsson, Peter Wallenberg, Carin Götblad, Horace Engdahl, Stefan Fölster, Lars Adaktusson – och det visar att en ytterst korrumperad media styr här.

Det bevisar också att alla Expressens ”journalister” sålt sig eftersom de inte avslöjar detta – låter en amatör sätta sitt namn under ”artiklar”, och spelar med att detta är en nyhetsartikel. Vi kan alltså inte lita på att Expressen talar om för oss om något är farligt, på allvar, i landet. Vi kan inte lita på Expressen alls.

Aftonbladet hänger på – utan att tänka
Här är Aftonbladets chefredaktörs syn på och beundran av ANNA ANKA.

En sån som jag, som nu gräver upp all korruption i samhället, ska alltså inte låta mig intervjuas av dem. Under fliken ”Kontaktinfo” säger jag också tydligt att jag inte kommer att ge intervjuer, vara med på TV etc.

Den dagen vi har en fri press ska jag ändra på det beslutet. Men då måste vi först befria oss ifrån den diktatur vi redan sitter i eller är på god väg in i.

Ett land utan en fri press är en diktatur
Vi förleds att tro att det är ”politikerna” som bestämmer här. Jag menar bestämt att det är en korrumperad press och byråkrater som gör det. Det anställdes enorma mängder ”tjänstemän” 2001-2007 av statsapparaten, och tanken har föresvävat mig att de allihop har ett uppdrag – och det är att ta över landet. Det är nämligen lite oförklarligt att andelen statsanställda ökar med nästan 50% under en extremt kort tid.

Vi funderar på den saken, så länge!

Det lär visa sig senare om en sådan journalist som Expressens Ingvar Hedlund är en soldat, eller inte.

Och om Beatrice Ask, K-G Bergström, Thorbjörn Larsson, Peter Wallenberg, Carin Götblad, Horace Engdahl, Stefan Fölster och Lars Adaktusson är soldater, eller inte.

TILLÄGG: 4/1-10
Vi kan nog vara säkra på att TV3 står bakom eftersom Expressen skriver:
”I dag börjar inspelningen av ‘Anna Ankas personliga assistent’, där Hollywoodfrun ska leta efter personal. Programmet har premiär i TV3 i början på april.”

Eftersom Expressen kör Anna Anka konstant har de förmodligen betalt för att göra det. I så fall är det inga nyheter alls utan annonser – men de presenteras som nyheter. Det allvarliga är givetvis att denna Pressanka tagit sig in på maktlistan.

TILLÄGG 5/1-10: Annas pressankaklöver ifrån TV3. Jag tror att vi kan bestämma oss för att det är TV 3:s bedrägeri, i maskopi med Expressen.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds