Från 1% till majoritet

Historien tycks upprepa sig med sekundanpassning, och när Hitler dök upp hade han 1% av folket bakom sig ena valet och redan i nästa fick han majoritet. Men det är fel att kalla det här gänget för ”nazister” egentligen (för då tänker vi på judeutrotning) utan det är smartare att kalla dem för nationalister.

Det hela är styrt sen efter kriget och av icke folkvalda människor inom EU
Det är inte speciellt svårt att skapa nationalism – eller bygga ett fascistiskt samhälle – för man följer bara schemat (se bilden nedan, skriv ut den, följ utvecklingen)  och fattar vansinniga beslut som att svenskar ska lämna sina hem för att de ska bebos av flyktingar, svenska ungdomar ska betala 50 000:- för ett körkort medan nyanlända får dem gratis, våldtäktsmän ska inte utvisas för det är ”rasism” och det begriper en barnunge att det är moraliskt helt fel.

Det kallas för ”polarisering” och ingår i fascistbygget
I arbetet för att just polarisera kommer det alltid historiskt sett ”nationalister” – som slår näven i borde och säger att det här är fel. Vad de inte vet om är att de är planerade. De är så kallade ”nyttiga idioter” på samma sätt som socialister och feminister är det.

Dessa nya nationalister anser förmodligen att sd t.ex. är för liberala, och att även de är folkförrädare, och det märkliga med fascismen är att i början har den ett enormt kraftigt folkligt stöd. När de dyker upp kan de mycket väl ha just 1% av rösterna men får snabbt majoritet.

Sen när folket ångrar sig – för det gör alltid folket – är det för sent.

Det nazistiska Svenskarnas parti (SVP) ställer upp med kandidater i 30-40 av landets kommuner i höstens val. Det är den högsta siffran sedan andra världskriget för ett parti med fascistisk eller nazistisk inriktning, enligt historikern Heléne Lööf.

Det nazistiska Svenskarnas parti (SVP) ställer upp med kandidater i 30-40 av landets kommuner i höstens val. Det är den högsta siffran sedan andra världskriget för ett parti med fascistisk eller nazistisk inriktning, enligt historikern Heléne Lööf.

–  Nordiska rikspartiet gjorde en del försök, men de lyckades aldrig mobilisera tillnärmelsevis på samma sätt. De ställde upp i val och gjorde en hel del försök under 50-, 60- och 70-talen, säger Heléne Lööf, docent i historia vid Uppsala universitet, till DN.
Läs mer

 

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds