Gamla läsare minns

camilla samlade ihop jonkopings bankdirektorer

Jag skrev 2009 att vi tydligt går mot det som bloggaren Helena Palena tar upp idag:

Nato & Ryssland mobiliserar för krig! Sverige är försvarslöst! Carl Bildt är tyst nu efter sina kraftiga utfall!
by Helena Palena

Ett inlägg om det spända läget från olje-experten Mr Lai:

1396653130100Spänningen stiger och Nato mobiliserar för krig likaså gör Ryssarna. Trupper förs fram runt om Ukraina från flera håll. Polen han mobiliserat sina reserver men om detta inte ett ord i vårt land. Holland för fram flygkrafter och säger att det handlar om sex plan men i själva verket är det stor del av deras flygvapen osv. Läs mer

Kompositören Mats Jerrolf gav mig år 2010 – och dåvarande bloggen ”Rädda-Sverige.nu” – en låt om det krig (mp3) jag är säker på kommer, och förra året kom väl en ny CD där han hade nån låt som handlade om att det inte blev som jag sa, ungefär.

Det var bara Mats som inte lyssnade
2009 sa jag att jag känner igen allt ifrån upptakten till såväl det första som det andra världskriget, och vi befinner oss cirka sex år före. Men många av mina läsare lyssnade, och har förändrat sina liv radikalt; byggt kakelugnar, förberett gräsmattan för att den snabbt ska kunna bli potatisåker, ett gäng har tagit sig eller är på väg till Asien, några har betalat av på alla sina huslån, flyttat ut på landet, o.s.v.

Det otäcka är att svensken inte vet
Årligen är det minst fem, sex gigantiska världshändelser som aldrig når svensken för det tigs här, och när det tigs här förtiger man ofta inom hela EU. Svensken har inte en susning om hur allvarlig den senaste olyckan i Fukushima är, och jag tänkte på det här senast idag – innan jag läste Helenas artikel – eftersom det byggs låd-bostäder på det gamla militärfältet; Barkarby flygfält, gamla militärhus i Solna är idag omgjorda till bostadsrätter, och på Långbro mentalsjukhus är det också det samt att en lyxkrog är inrättad i gamla överläkarbostaden, och om jag minns rätt låg även lönekontoret där.

För min del är det sinnebilden av världens dummaste folks samhälle för man la bara ner mentalsjukhusen och försvaret i tron att ingetdera behövs.