Gjort bort mig flera gånger

10428219_10153124984477971_4756072912050721201_o Det mesta är rörigt, och egentligen ska jag inte utsätta mig för flyttar, men jag måste ha ett badkar. (Jag bär inte men jag måste plocka upp lådor.)

I morse låste jag mig ute, och det är så finurligt här i detta andelslägenhetsområde att vi har ”keyboxes”, precis utanför ytterdörren.

Om jag slår in en kod matar maskinen fram min extranyckel, och om grannen slår in sin kod kommer hennes ut – men jag hade inte koden… Ena terrassdörren var dock öppen, jag hade ställt upp den då jag gick ut för att bada fem i morse, och då jag skulle in vid sex kom jag inte in.

”Keyboxes” finns nog inte i Sverige än, och de är verkligen fiffiga under förutsättning att man kan koden… Sju kom personalen, på nätterna är det bara en och det är nån form av hemlig agent för honom såg jag inte till, och den turkiske trädgårdsmästaren hämtade en stege, klättrade, öppnade och ville se mig sätta i nyckeln, och jag erbjöd passet också men han nöjde sig med att se att jag hade en nyckel till den dörr han nyss öppnat.

Men bredbandet har inte fungerat så tre internetmän rusade ut, och stoppade i en kontakt som fallit ut, då flyttgrabbarna stökat, och jag rodnade nästan speciellt som de vägrade ta något betalt för utryckningen till hönshjärnan.

Annars har flytten kostat 300 lira per smålastbilsvända och det blev tre, och så har flyttchefen fått min gamla aircon, och jag förstår inte varför precis alla männen – sex stycken plus trädgårdsmästaren – säger att jag ska inviga badkaret (igen) och inte göra något alls mer än vila i minst två dagar?!?

masculine-feminine-balance3Ju mer service desto lättare är det att hitta köpare och hyresgäster givetvis, och det personalen främst gör är att sköta den fantastiska trädgården, poolen, gångarna och hjälpa boende. Alla betalar en avgift om 650:- sek i månaden, och det finns områden utan avgifter men då saknas trädgård, stegar tidigt på morgonen och viga turkar.

Man skulle kunna tro att det är mycket personal för att ön är osäker men det är nog främst för att det finns fler virrhjärnor än jag här, och ägarlägenhetens ägare hade vi räknat ut flyttade på grund av ryska barn.

Det är inget fel på dem alls. De stojar som de ska i poolen, och de börjar vid nio och håller igång till fyra, och jag simmar fem och åtta – no problem.

Ett betydligt större problem var det i Arboga där jag såg tre barn och fem ungdomar på två månader… som dessutom inte sa ett ord.

index-Haus-Villa-Hibiskus-MadeiraMin älsklingstaxichaufför, som varit flyttboss, är nöjd med mitt val, och han sa idag något rätt typiskt; ”Jag vill inte att du får huvudvärk för får du det får jag den.”

Det är så; männens uppgift är att skydda sitt land, sin by, alla kvinnor och alla barn, och får jag huvudvärk måste han göra något åt det eftersom männens uppgift är att serva kvinnor, och barn. (Klicka på schemat så blir det stort, och klargör saken.)

Ni har snart NATO istället för riktiga män
I Sverige hade jag suttit i farstun än, eller blivit av med 3.500:- till närmsta låssmed, och bredbandet hade jag aldrig fått igång. No, no.

– Ja, ja, jag kan koden nu…

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds