54 000 blåsta av sitt eget land

Staten har lockat 60 000 amatörer att starta eget, och vi vet redan att 9 av 10 går under. Enligt en utredning skulle två av tre bolag i USA gå under om de hade sitt säte i Sverige. (Källa)

Just denna kvinnas barn vill knappt ha med henne att göra… så misslyckad är hon
Personligen tycker jag att det är vidrigast av allt; folk tror att de gjort så mycket fel. I allmänhet har de inte gjort så mycket fel utan bara gett sig in i det omöjliga som sen kostar hus och hem, äktenskap och kanske till och med barnen. Vi får vara glada om inte alla hänger sig men många kommer att få leva på existensminimum. Bankerna, staten och redovisningsbyråerna har förtur när man kalasar på skeletten sen.

Det som sker är svineri
När regeringen utsåg mig som ambassadör i kvinnligt företagande kunde jag inte förmå mig att ragga 20-åringar i skolorna in i Starta eget-vansinnet utan jag startade bloggen istället.

Det stod dessutom i alla papper att man behövde inte dela regeringens näringspolitiska åsikter för att vara ambassadör. Jag utsågs på ett år, det förlängdes till tre ytterligare år, men sen ångrade de sig… Det hade visst blivit något fel. Det blev alltså bara ett år.

Jag har aldrig ångrat mitt val.

Normalt sett träffar ambassadörer 40-80 personer per år per person, och bloggen har ”träffat” över en halv miljon.

En av våra läsare, som måste jobba på SKV, har skrivit tidigare i bloggen:

Det ska låta så bra och fint med att vara egen företagare. Men sanningen är den att staten tar i princip allt du drar in. Dagligen ringer det in folk till skatteverket som är helt chockade över alla avgifter och skatter… De har inte en aning, i slutändan jobbar de gratis eller till slavlöner.

Kerstins livsdröm blev en mardröm
Öppnade tygaffär – står inför personlig konkurs.