När släpper galenskapen?

Jag har skapat en mycket bra tjänst, www.manusbanken.com och det har jag gjort för att den behövs. Den är ursmart. Du laddar upp ett manus, och vi lovar dig att vittna i rättegångar/intyga vad du har lämnat in och när du lämnade in det via databasens loggar. Det blir klart svårare att stjäla av dig. Du kan dessutom ladda upp olika versioner av t.ex. ett tevemanus. Du kan ta bort dina manus men aldrig ändra i dem i efterhand.

Förr gjorde jag så att jag sände mina egna manus till mig själv, rekommenderat, och öppnade inte det kuvertet. Det är ett urgammalt författartips. Fördelen med Manusbanken är att det du stoppar in inte kan stjälas eller brinna upp och vi har tre backuper.

Denna tjänst skall undanhållas alla författare
Jag hade tryckdatum klart, pris klart och originalet till annonsen klart då en häpen annonssäljare meddelade mig att förbundet hade stoppat annonsen. Visst, tjänsten är ju privat. Den ägs av en människa, hu så hemskt. Jag brukar tänka på det varje gång jag läser om manus som försvinner. Nu senast var det väl Mankell som fick ett beslagtaget i Israel och innan dess någon som blev av med sitt i någon bilstöld.

Skapa inget bra för då …
Förbudet att skapa skriver vi också upp på listan över skäl till att företagare lämnar landet och/eller inte vill investera pengar i Sverige. Grunden är alla som alltid ska motarbeta precis allting för att det är privat.

Kamprad fick inte vara med på mässor – han drog – och jag får inte annonsera i fackpressen. Förbundet har alltså bestämt att Manusbanken inte är ”bra” för de små barnen författarna som inte kan bestämma någonting själva. De små liven!

Här har vi annars Manusbankens naturliga kunder
… sschhh, säg inget till dem!

TV4 anklagas för manusstöld * De stal min idé * Spielberg åtalad för manusstöld * Fridell anklagas för manusstöld * Seger i Eftronmålet * Eva Swedenmarks manus är försvunnet * Israel tog Mankells manus * Strid om Stieg Larsson-manus