Per Johansson talar sanning, tack!

”Skatteverket går över lik”
Skatteverket vill endast uppfylla sina interna mål. De struntar i om skattebetalare kommer i kläm. ”Skatteverket har glömt sitt uppdrag. De går över lik för att uppnå sina interna mål”, säger Per Johansson, tidigare chef inom Skatteverket och numera skattekonsult på Mats Sjöbloms advokatbyrå.

Det är i Svenskt Näringslivs tidning Entreprenör som Per Johansson riktar hård kritik mot Skatteverkets arbetsmetoder. Läs mer

Spelar roll?
500 000 driftiga människor har lämnat Sverige, och vi saknar mellanstora bolag helt, 0,1% av de vi har är storföretag och näringslivet idag består av din frissa, bilmekaniker, tandläkare, blomsterhandlare – idel enmansbolag. I nio fall av tio skulle jag tro att det beror på SKV-maffian att folk lämnar landet.

Ett problem är att allmänheten tror att folk har ”gjort något” brott t.ex. varför få vågar berätta om hur det ser ut. Därför är det bra att en chef på SKV talar ut. Tidigare har Mikael Wokander talat ut efter 35 år i verket i boken ”Skattmasens manifest” och han kallar de som håller på för ”rötägg”.

Om SKV:s egna chefer berättar har deras brottsoffer, för det är brottsoffer, lättare att bli just trodda
Vi är dessutom rädda för att vi ska dö i hjärtinfarkt, som Björkman, och många har också tagit livet av sig. När regeringen utsåg mig till en av ambassadörerna i kvinnligt företagande kunde jag inte förmå mig att gå runt och peppa 20-åringar rakt in i helvetet utan jag startade bloggen istället.

Bloggen har besökts av 400.000 människor ungefär på 1,5 år, och ambassadörerna – som gör som man ska – har träffat under hundra personer var, och i snitt.

Jag är säkert inte speciellt poppis men sover gott om natten.

Myndigheter som surfar till Rädda Sverige.nu Bloggens placering på Bloggportalen 26/8-11: Ekonomi, företagande och juridik: 6, Journalister och media: 13, Politik och samhälle: 17.

Krävd på miljoner av Skatteverket – Elias och Kicki berättar