SJ är bara en slav, so what?

Notan för allt strul med tågen 2,4 miljarder.
1 miljard är 1000 miljoner.
Läs mer

Tidigare publicerat:
Alla bloggstammisar känner till att 99% av precis alla bolag i hela Sverige är småbolag, och att de stora drog från landet för 20 år sedan med ett par undantag, och dit räknar jag SJ.

Nu ska vi tänka oss tanken att vi är en stor ägare i ABB, Ericsson, Tändsticksbolaget, IKEA, o.s.v. och vad säger vi då, nu när det har gått minst 20-30 år sen vi drog, och vi ser hur det har gått för SJ?

– Vad var det vi sa! Det går inte att driva bolag i Sverige, tur att vi drog! Om inte hade vi varit helt utsugna eller döda idag.

SJ:s styrelseordförande har sagt ungefär så här;
”SJ är utarmat, tågen är urgamla, rälsen ännu värre och vi har inte fått investera i något nytt för alla vinster har gått till staten.”

Precis så är det, och det saknas riktiga arbetare och företagare i regeringarna
Omöjligheten att driva var ett skäl varför storbolagen drog, och svårare är det inte. Nu säger dagens politiker att de ska ”investera” i järnvägen, och nye s-ledaren Juholt säger att SJ är en katastrof, och han vill förstaliga delar, och alla svenskar är arga på SJ, som har sugits ut i sextio år, och som inte fått behålla en krona till investeringar, och som inte kunde dra för tjugo år sen.

Nu ska Adelshon tvingas bort, så blir allt bra… och han försöker försvara sig med att SJ har varit en lekstuga för politiker i 25 år. Ja, han är själv politiker och inte affärsman.

De ska betala miljarder och jag betalar 25.000:-
På tisdag betalar jag in det sista på min vinstskatt, och gör jag inte det före den 23:e lämnas det till fogden och jag går i konkurs. Min vinstskatt finansierar jag genom att bo utomlands mycket där maten är 50% billigare, och det blir min boendekostnad också. För det här är inga pengar jag ens har. De uppstår för att jag inte gått med förlust. Förutom 25% moms, 31% löneskatt, 40% marginalskatt betalar jag också 26% vinstskatt. Du får gärna räkna ut vad 25+31+40+26 blir… sammantaget.

En av er läsare, som måste jobba på SKV, skrev:
Men sanningen är den att staten tar i princip allt du drar in. Dagligen ringer det in folk till skatteverket som är helt chockade över alla avgifter och skatter… De har inte en aning, i slutändan jobbar de gratis eller till slavlöner.Läs mer

Varför flyttar jag inte ut bolagen också?
Det hade jag gjort om jag hade varit tio år yngre men nu gitter jag inte lära mig ett nytt lands lagar, bokföra på ett nytt språk, o.s.v. Jag har för nära pension för det. Jag sitter också, som många andra, fast med en enskild firma, som det tar ytterligare två år innan vi är av med. Ett av våra största problem är att vi inte kan sluta, eller det kan ta fem år att sluta, och eftersom ”arbetsgivarna” idag är din frissa och snickare kan vi inte ens bli sjuka utan att konka.

Jag ger dig 20.000:- i kontant lön i handen
Sen tar jag 17.000:- av dig, och så är det för SJ och för mig och för alla andra som driver bolag. Det är bara det att företagarna tiger eftersom det finns tre attityder mot oss:

1.) Kapitalistsvinen kan gott ha det för de är ändå så rika.
Vilket är en myt för lejonparten jobbar för 40:- i timmen och är att betrakta som fattiga.

2.) Ni skattefuskar säkert
Vilket 2% av oss gör, och det är de multikriminella som även äger bolag och vi andra vet att vi kan åka in på 6 år så det vågar vi inte.

3.) Ni gnäller för ni är giriga
Talar man om skatter tror folk med automatik att man inte vill betala dem alls och då är man en sån där som vill att moster Agda ska svälta ihjäl på hemmet.

Nu avsattes SJ:s styrelseordförande
Det har jag inget emot, för han är väl snart 80 år men det var han i förra veckan också. Det är väl troligare att han avsattes för att han har fattat, och talar, och nu kommer att smutskastas, så ingen hör vad han har sagt:
”SJ är utarmat, tågen är urgamla, rälsen ännu värre och vi har inte fått investera i något nytt för alla vinster har gått till staten.” AB anser att regeringen gör sig av med en stor kritiker, och om han ”straffas” för att han har talat om att SJ sugs ut så kan vi väl påstå att det är så.

Jag själv utsågs av regeringen som ambassadör i företagande på tre år
Det var ganska så nyligen, och sen var det väl någon som kom på vad jag säger och det ändrades så numera är jag f.d. ambassadör men sover gott om nätterna.

Det sägs att fas 3 är slaveri
Det är småföretagartillvaron också eftersom vi betalar in minst 85% av vad vi drar in. Vi är gigantiska skattebetalare, och de som blir sämst behandlade av SKV. Nu ska alla ”starta eget” och det vill man för man behöver nya slavar som betalar in minst 85% av vad de drar in.

Man behöver amatörer
Jag t.ex. höll på att vurpa förrförra året då min vinstskatt blev 50.000:- och i år klarar jag med nöd och näppe 25.000:- och kommer att anstränga mig ofantligt för att det ska bli 100:- nästa år så att jag får betala det banklån jag tog för att klara de 50.000:- Jag är inte ensam. Vi är många ”gamlingar” som arbetar hårt för att våra bolag inte ska gå med stora vinster för då går vi omkull.

Löntagarna luras mot avund
Men det finns smarta regler och en av dem är att det blir dyrare för mig att köra omkring med en begagnad skrotbil än att leasa en ny bil. När jag leasar en ny bil tror alla att jag är rik, och vi kan upprätthålla myten om att företagaren i Sverige är ett kapitalistsvin som är jätterik trots att regeln säkert bara kom till för att söka rädda bilindustrin.

1 miljard till ungdomskampanj
Det kostar klöver att vara far till alla barnen. Staten la ner en miljard, vilket är 1000 miljoner, på att få våra unga att dricka mindre och det misslyckades. Denna miljard tas ifrån alla skattebetalare men främst ifrån sådana som SJ och jag själv samt tidigare lån, så vi har en gigantisk statsskuld, och tidigare snattade s-Persson ur AP-fonderna så framtida pensionärer kommer att få cirka 35% av sin lön i pension.

Här på norra Cypern kostar statliga kampanjer 0:- för man har inga alls, existerar inga statliga kampanjer, och föräldrarna talar själva med sina ungdomar om så behövs.

Grundproblemet i Sverige är att staten gör av med för mycket pengar på projekt, och nu senast är vi inne i två krig som också är projekt. Skattepengar ska gå till vård, skola och omsorg och det gör de inte. De går till en alltmer svällande byråkrati och en massa projekt som inte har ett dugg med mänskliga behov att göra.

Jag minns när Sverige fungerade
Vi hade en utmärkt och stolt tjänstemannakår som det gick att tala med och nå. De var 200-250.000 personer som skötte Sverige, och inte 1,5 miljoner.

Arbetare och företagare i alla västländer förena er!
Forskare: Pengarna räcker inte för att tågen ska gå i tid. * Kaos på Centralen * Bilmekaniker med 26 anställda jobbar som vakt på nätterna för att betala hyran * Svenska skatter vore döden för två av tre bolag i USA (DN) * Alliansen ska satsa på tågen – istället för att förändra världens sjukaste skattesystem * Nytt tågstopp * Trafiken igång igen (för den här gången) * Regeringen avsätter 6,1 miljarder ( 1 miljard är 1000 miljoner.)