Har du stött på något svin idag?


God fortsättning!
Jag är så gammal att jag har har upplevt Asiaten 1957 och Hongkonginfluensan 68-70. Influensa är en av våra vanligaste dödsorsaker. Den återkommer också varje år. Vad jag förstår har halva befolkningen vaccinerat sig nu. Jag har det inte. Du får fundera på varför jag inte har det. Det finns fler än jag som ifrågasätter det kvällstidningarna kablar ut. Det finns folk som debatterar det och undrar och varnar.

En av mina barndomsvänners mamma dog i Hongkong, och några år innan hade hans pappa dött. Han var bara 15 år, och soc brydde sig inte utan gav honom en kontaktman som rökte hasch. Du kan själv räkna ut vad som hände då… Nu har han kommit hem till Sverige igen, efter 35 år ute i Europa, och han stapplade in på något Beroendecentrum, som sedan skickade en räkning på 60.000:- eftersom han inte är svensk medborgare längre.

Men det får du inte läsa om i tidningen för idag är de upptagna av en massa kändisars verkliga, fiktiva eller bara ihopljugna ”skandaler”. Men jag kan säga:

– Välkommen hem, igen! Jag räknar dig som svensk. Jag räknar dig som en av de mest misshandlade svenskar jag någonsin skådat. Nekar de dig att få tillbaka medborgarskapet – för att du har missbrukat och suttit i fängelse – kan du säga till mig. Du kommer att få låna mina advokater.

Garanterat!

Astrologen om saken

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds