Helgfilm, försvaret och ÖB

Vi har en stark man i Sverige som jag tror står på vår sida – en – och det är ÖB
fc3b6rsvaretHan gör vad han kan för att meddela oss. Jag minns då det offentliggjordes att han var sjukskriven för utbrändhet, och den som vet vad det är – binjurarna sprutar stresshormoner – undrar givetvis vad som plågar ÖB?

Inför Folk och Försvars Rikskonferens i Sälen gav han en intervju i SvD där han sa rakt ut att Sverige kan stå emot en veckas begränsat anfall.  Det uttalandet går stick i stäv med statsministerns som påstår att Ryssland inte klarar av att anfalla Sverige alls. Även femåringar borde förstå att statsministern är ute och cyklar, och frågan är om han får betalt? Har dränkt hjärnan i alkohol? Är utbränd? Vill bli avskedad?

1966675_813221872039087_1672821487_nVem viskade ÖB i örat lite senare för i SR förklarade vad han egentligen menade  i den där SvD intervjun. Trots en liten pudel satte han igång en försvarspolitisk debatt inför det försvarsbeslut som kommer att komma 2014.

Vad vi nu ska med det till? I november 2002 ändrades våra grundlagar i en sådan omfattning att vi är inte ett eget land längre utan en stat i EU och lejonparten ”politiska beslut” man hör om är bara spel för gallerierna. Viktiga beslut fattas i Bryssel av icke folkvalda fascister.