– Hur många fler kvinnomord i höst?

De två skribenterna Ann Söderlund och Sanna Lundell intervjuades på TV, eftersom de kommer med en TV-serie om medberoende, och det ska bli intressant att få se om landets kvinnor (och män) överlever.

medberoende1.) Det sas att man kan absolut få en partner att göra något åt problemet.

Fel, det kan man i allmänhet inte alls göra för så nära anhöriga står för nära.

Pressar anhöriga drivs den insjuknade snabbare in i punkten ”Geografisk flykt” – se kurvan – och de som kan tvinga in dem på behandling t.ex är domstolar, folk de är lite rädda för t.ex. tuffa arbetsgivare eller erfarna AA-NA-medlemmar. Tuffa arbetsgivare är guld värda i sammanhanget liksom en kunnig domstol som kan skriva domar som tränger igenom.

anhörig+till+missbrukareOm de inte sticker, om frun eller maken börjar tjafsa, är risken stor att de slår ihjäl folk om de tillhör de utåtagerande eller hamnar på psyket om de tillhör de inåtvända.

Med lite otur gör folk som dessa tjejer säger; söker prata förstånd med den sjuke… Det lär visa sig i misshandels- och mordstatistiken för det krävs tonvis med knep och kunskap för att brotta ner en i förnekelse.

Det där snacket är ett uttryck för medberoende för de tror på allvar att de är ansvariga för anhörigas insjuknande respektive tillfrisknande, och det är ingen utom den sjuke själv. Aktiva vill alltid ha nån, de inleder förhållanden ibland på löpande band, för de tror själva att om de bara träffar rätt partner så…

2.) De angav att det är 500 000 insjuknade i kemiskt beroende, och fyra medberoende per insjuknad, vilket ger två miljoner. AA säger idag minst 1 miljon, och upp emot 4 miljoner medberoende. (Regeringen har talat om 300 000 ibland och 800 000 ibland.)

3.) De angav att det finns olika slags medberoende, och det stämmer inte. Det är ett och samma tillstånd men som har en egen kurva varför du uppfattar den som just insjuknat annorlunda än den som är framme vid sista punkten; självmordspunkten. Den bästa kurva som är publicerad i Sverige finns i boken ”Kvinnor som älskar för mycket”.

4.) Ann Söderlund uppgav att hon inte klarar av riktigt då det inte är upp- och ner, kaos, och det beror på att medberoende är lika beroende av kaos som heronisten är av sitt heroin. De skapar helt sonika kaos, och bara efter tio minuters intervju är hon på god väg om landets 30-åriga tjejer börjar trycka in sina kokanister i väggen som sen ”svarar” med crazymaking…

Vi som är företagare har ofta mött kaos-skaparna ute i kommunerna t.ex.

5.) Det sas att man som barn till en missbrukare ”känner igen” och är ”trygg” med en partner som också är det, och det stämmer inte. De blir tillsammans med missbrukare därför att de försörjer dem med det åtråvärda kaoset, blir gubben nykter lämnar de ofta honom för en ny katatastrof som ger dem kaos.

De är kontrollfreaks och vill kontrollera partnern som de inte klarade av med pappan / mamman.

6.) Det sas att en medberoende kan skifta roller och i en relation vara alkoholisten, och i nästa den medberoende, och det stämmer inte heller. Man kan inte ”spela” eller ta på sig nån alkoholistroll, se kurvan nedan. Medberoende kan antingen ha en egen alkoholism eller bli storkonsumenter – antingen eller.

7.) Det sas att alkoholismen startar som något festligt, det är party, för anhöriga. Det stämmer inte för lejonpartens start är vid 12-15 års ålder, och de är bra sjuka när de träffar den de får barn med fem-tio-femton år senare. Krävs i så fall att de får barn med en barndomsvän.

Grattis SvT – ni är inte riktigt kloka
SvT har med stor sannolikhet städslat dem för att nära anhöriga är kända ansikten, och hela riket lider av kändiseri.

Klicka – skriv ut – Symptom medberoende

Klicka på bilden så blir utvecklingskurvan stor:

Jellinekkurvan1

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds