Hyckleri, gott folk!

En läsare kom med ett motpols-påstående igår:

Vad säger man?
lb-175x35It’s easy to assume that anarchy or World War III is just around the corner. However, for Harvard professor and psychologist Steven Pinker, we are actually living in one of the most peaceful eras of our history.
Although our contemporary history has borne the brunt of brutal large-scale wars, the casualty rates among the population in those conflicts pales in comparison to those of long ago. Today’s wars are more exceptions than norms, unlike the past, when wars were waged with regularity. Even brutal practices and violence on the personal level have greatly reduced compared to past periods. Pinker attributes this “Long Peace” to the development of civilized society.
Fellow professor Havard Hegre of the University of Oslo agrees, even hypothesizing that the world will become more peaceful than ever by 2050.

http://edge.org/3rd_culture/pinker07/pinker07_index.html

http://news.harvard.edu/gazette/story/2012/03/pinker-explains-the-long-peace/

http://www.wired.co.uk/news/archive/2012-11/20/world-peace-in-2050

Det är västs attityd
Om jag frågar svenskar på gatan kommer tio av tio att säga att Sverige har haft fred i hundratals år. Det är mycket sant så långt att vi har inte haft kriget på vår egen mark men man får vrida samvetet många gånger upp och ner om man ska bortse ifrån vår inblandning i Afghanistan, Libyen, Irak samt att det kommit rapporter om andra krig vi deltar i men hemligt.

Då löser man det genom att kalla det för ”hjälp”
Det finns knappt en västmänniska som känner till att den till skyarna upphöjda Anna Lindh låg bakom att en halv miljon irakiska barn dog via EU-sanktioner, och sannolikt var det ett av skälen till att hon också mördades. Hon betraktas som ängel i Sverige, och som massmördare på andra ställen.

Just nu är det mycket tal om krigsrisken
Det är en fem år gammal nyhet som man släppte nu för att det är val och för att folk ska svälja att det ska ut miljarder på JAS-plan. Gissningsvis ökar man valdeltagandet genom att släppa nyheter om faror, och är det något de behöver så är det folk som röstar för annars faller hela systemet. Krigsindustrin måste hållas igång. Vi är världens andra största producent per capita.

Var och en måste bestämma vad som är rätt och fel
Libyen-Sverige-skickar-plan-imagesCADO8RPI1-225x182För mig är det på det viset att inga vilda hästar får mig att kalla krig för ”hjälp”, och jag har inga problem alls att se att en nation som inte ens fattar att den deltar i krig efter krig är extra farlig. Jag har dömt sånna! De har absolut ingen som helst förståelse för livstidsdomen. De har aldrig halvt om halvt slagit ihjäl grannarna. De bara uppfostrade dem.

Jag lyssnade på en pojke ifrån Afghanistan som sa att svensken är det värsta folket på hela klotet, och jag förstår precis vad han menar.

Jag vet inte var gränsen går för svenskarna?
Jag blir våldtagen gång på gång och ”alla” talar om för mig att jag ska vara tacksam för att jag har fått hjälp? Om jag inte till och med får veta att det inte ens har hänt!!!

För fem år sedan då jag skrev om krigsrisken fanns det läsare som trodde att jag yrade. Därefter tittade vår statsminister ut, och sa att Ryssland förmår inte anfalla Sverige, och det sa han i påskas då de övat atomkrig över svensk mark.

Då påstod jag att han ljuger rakt av för ryssarna har rustat som galningar, därför att NATO har provocerat dem att göra det, genom att ställa missiler runt precis hela Ryssland.

Nu vill statsministern, som ansåg att ryssarna inte förmår angripa, ha miljarder ifrån skola, vård, omsorg till JAS-plan, för att ryssarna är ett hot, och det innebär förmodligen att man slutat le åt mitt påstående att krigsrisken är stor – därför att NATO satt missiler runt hela Ryssland, och för att de inte har några planer på att låta väst förvandla dem också till en grushög.

Domarna kommer
Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt med flera ska ställas inför krigsrätt i sinom tid för sitt deltagande i plundrandet av Libyen t.ex. Det är bara en fråga om tid, och i Sverige vimlar det av folk som hånar tyskarna för att de aldrig fattade, och med stor sannolikhet är det samma människor som nu kallar krig för ”hjälp” för man blir slutligen alltid som de man föraktar.

Jag står fast vid mitt påstående; Man kan inte kriga utan konsekvenser. Det har aldrig hänt, det har aldrig gått, och hur kriget mot Sverige än kommer se ut lär det dyka upp just för att man kan inte kriga utan konsekvenser.

Gissningsvis har vi redan legosoldater inne som bland annat våldtar svenska kvinnor rasism_elina_gustafsson_ssu_blekinge
Men det skulle folk aldrig medge för då måste man först erkänna att vi är en krigsnation mot folkets vilja.

För mig är det inte bara en fråga om att jag inte vill ha en atombomb i huvudet utan lika mycket eller mer att jag inte vill producera i väst för gör man det finansierar man krigen.

Och för mig är det uppenbart att man publicerade en fem år gammal nyhet nu för att sälja in att vi ska betala miljarder för JAS-plan för att försvara oss mot HOTET.

Det är vi som är det största HOTET, och vår beredskap är god, självgod – som Tage Danielsson sa.

Ulf Nilssons bok ”Sverige en öppen anstalt”

Så hamnade Sverige i krig

Sveriges hemliga krig

Ingen berättar att vi dödar folk

Sverige hjälpte USA bomba i Irak

lbya-before-after

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds