Inbördeskrig är på G – 2 år? 3 år?

Vi har i bloggen nedan sett graverande exempel på att byråkraterna, PR-byråerna och journalisterna hittar på nyheter, och därför missar de riktiga nyheterna. En av de riktiga nyheterna är att vi befinner oss i ett förstadium till ett inbördeskrig.

Det är bara att vi äldre lutar oss bakåt, och ställer frågan:
– Hur ofta brann plugget ner?
– Aldrig!
Nu brinner det hela tiden! Det sägs att bränderna kostar 100 miljoner och en annan talar om miljarder. Hela förorter brinner, mellan varven. Brandkillar försöker undervisa ungdomarna om eld… Men det bara brinner mer och mer… Expressen har ANNA ANKA (som inte existerar i USA) på löpet. Det borde stå:

INBÖRDESKRIGET ÄR NÄRA

I vilket annat land som helst hade myndigheterna reagerat! DET är deras jobb!
Skolor hade vaktats, hemvärnet aktiverats, pyromaner jagats och – inte minst – ungdomsgårdarna öppnats, igen. Pengarna hade slussats ifrån byråkratlönerna över till ungdomsgårdspersonal.

Men problemet ”finns inte” eftersom media inte tar i det. Det kanske beror på att dagens utanför-ungdomar inte har egna PR-byråer? Det enda som verkar finnas på agendan idag är vad PR-byråerna släpar fram till gäspande journalister, som rapar upp allt de får i sin hand – och utan att tänka. 80% av dem förefaller ha IQ fiskmås. Landets utveckling hänger på de andra 20%!

Det är – dessutom – inte en dag för sent att de illa integrerade byråkraterna, som alltför ofta är helt världsfrånvända, asociala, griniga, illasinnade och superisolerade, räddas av oss alla. De sitter i en helt osund miljö. Umgås förmodligen bara med varandra.

Kvar på kommunkontoren vill vi ha de vänligt fungerande.

.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds