Jag blev skrämd

Arbetsförmedlingen ska prioritera arbetsgivarna mycket tydligare framöver. Det sade Arbetsförmedlingens nye generaldirektör Mikael Sjöberg i Ekots lördagsintervju. Arbetsgivarkontakterna blir en viktig del i att försöka återskapa förtroendet för myndigheten, enligt Mikael Sjöberg. Läs mer / lyssna

Jag tillhör dem som aktivt varnat för AF i många år därför att de på nolltid kan ställa till med administration som kostar 50.000:- att ta hand om. De kan ringa i flera år efter en annons och kräva att man ska kolla om en Nils Nilsson sökte jobb hos en i april 2011.

AF är nån form av blandning mellan skämt och katastrof
Men, till deras försvar, ska sägas att då vi hade en annons ute i alla EU-länder slapp vi ha med telefonnumret, och de krävde inte att alla arbetslösa i samtliga länder skulle ringa upp oss. De tvingar folk att söka jobb de inte passar för vilket blir hundratals eller tusentals telefonsamtal där folk inte sällan ringer upp och smackar på luren – då har de ringt. AF i sig är ett skäl i sig själva för att flytta ut bolag ifrån Sverige innan man blir tokig / utbränd.

Nu säger nya chefen att arbetsgivare ska prioriteras men han sa en sak i samma intervju som skrämde mig rejält; ”Man måste förstå att det är inte Arbetsförmedlingen som skapar jobb för det gör helt andra styrsystem i samhället” – ungefär så sa han.

Så här ser det ut efter 50-60 års ”styrande”:
(Nya riktiga jobb skapas bara av producerande företag.)

foretags1

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds