Jag gillar folk som tänker!

Hade människorna på Krim rätt till nationellt självbestämmande? Har människorna i östra Ukraina rätt att göra uppror mot en kuppregim som försöker förbjuda deras språk (70 % av ryskspråkig kabel-TV har stängts sedan kuppen 22 februari)?9nato

Ska Sverige verkligen ha kryssningsrobotar som kan slå ut militära ledningscentraler i Moskva?

Ska Sverige stödja en regim i Ukraina som kommit till makten med våld?

Är det lämpligt att en svensk utrikesminister frotterar sig med fascister på Maidan och skönmålar kuppregimen i Kiev genom att förneka att det ingår fascister i den?

(På Carl Bildts blogg förekommer konstigt nog inte ordet ”fascist”.).

Stefan Lindgren Läs mer

Jag funderar mycket på vad Putin har sagt om att vi är ockuperade
988424_10152052669055197_3343123465712111828_nReinfeldt bär sig ofta konstigt åt, liksom Bildt, och hur vanligt är det att en vakt skjuts av misstag på en statsministers toalett? Och vem har bestämt att vi ska avlyssna rysk trafik åt USA? Delta i krig? Lägga ner försvaret? Ha kryssningsrobotar som pekar mot Moskva? Många har skrivit att Assange ska inte hit för han lämnas ut direkt. ÖB gallskrek för några år sen och sjukskrevs.

Vi är många bloggare som har tagit upp att Sverige verkar vara en lydstat åt USA, och vi skäller på en massa politiker, men om Putin har rätt förstår man varför de är konstiga. Då har de att välja mellan att spela teater eller få en atombomb i huvudet eller sina barn skjutna.

Nåt skit är det. Sverige uppförde sig ”konstigt” för att undvika att Hitler gick in också. Vi är ett Lilleputtsland.