Jag hade missat kommentarer

di

Jag hade missat att det kommit in en massa kommentarer främst runt artikeln ”Modershjärtan blöder” och killen som vill att vi ska blöda ogillar att jag har länkat mot ett foto han lagt ut i sin ursprungsartikel, och det tog jag med främst därför att personen har lagt huvudet lite på sned, och jag har i vart fall aldrig upplevt att folk som vill få igång blödande modershjärtan skrattar eller ler.

Jag anser att bilden inte i första hand är en bild utan den är en del i det manipulativa budskapet där personen söker hela det svenska folkets stöd för att han anser sig orätt behandlad, och anser man att man är det bör man be Arbetsdomstolen pröva det.

Arbetstagare har enorma rättigheter i det läget; ringa facket på betald arbetstid, sammanträda med dem på betald arbetstid, ha kvar hela lönen under hela prövotiden, kan bli flera år, gratis rättshjälp och eftersom motpart är Transportstyrelsen har de råd att tjafsa emot för de har egna heltidsanställda jurister varför de har chans att vinna – småföretagare lägger i allmänhet ned, och anställer i många fall aldrig mer.

Kompisar har rusat till för att skälla på mig – man ”kränker” om man säger emot
Det är det vanliga i Sverige; har man ”fel” åsikt ska man ha skäll eller stryk, och det ser jag också som manipulationer, och sånt biter inte på mig, och klagan över bilden får väl killen pröva i domstol om han vill. De har stött på manipulationer där förr, och det vore intressant att få se om de anser att det är ett solitärt foto eller en del av en helhet vars syfte är att just manipulera läsaren.

Ingen av de som klagat har meddelat beslutsgrunden, sett med Transportstyrelsens ögon, och i min text framgår det att jag gissar och så länge som skribenten inte informerar om beslutsgrunden kan man inte göra annat än att gissa men mitt huvudbudskap var och är att alla är inte lika och har man vissa funktionshinder påverkar det hela ens liv.

Jag t.ex. är helt döv på ett öra, och kunde som ung inte bli t.ex. lokförare, lärare, med flera yrken. Jag är ganska kort, 1.58, och kan inte bli polis, och inte brandman. Med det döva örat följer en skada på ett balanssinne varför lindansare också har strukits från min lista över möjligheter.

No problem!
Jag förstår varför, jag har aldrig klagat över det, och arbetsgivare måste ha nån form av rätt att bestämma hur en arbetstagare ”ska se ut” för att passa och jag ogillar att arbetsgivare bara har skyldigheter och knappt några rättigheter, och jag gillar inte att arbetstagare uppför sig som barn till arbetsgivare. Mängder med folk håller inte med mig om det men jag skulle näppeligen skälla ut dem för det.

Sen är inte livet rättvist mer än på dagis om fröken anstränger sig för att dela upp saften i två exakt lika mängder.