Jag lever i ett servicesamhälle

valJag blev betänksam igår då jag lyssnade på debatten om jobben för nån vänsterkille talade väldigt nedlåtande om ”tjänstefolk”, och vi har sett en gammal kund som klagade över att han inte fått svar på 18 månader ifrån en tjänst, som då jag ägde den gav folk svar med vändande post eftersom man måste ge folk service.

En kund som inte kan logga in måste få hjälp med det på samma sätt som jag måste få hjälp med fönsterputsning eftersom jag har ett balanssinne, hänger ihop med att jag är döv på vänster öra, och inte får stå på stegar för doktorn. Jag får inte dyka från ett hopptorn heller för jag vet inte alltid vad som är upp och ner.

När jag var 20 år fick inte jag bli lärare
Jag kom inte in på Lärarhögskolan på grund av att jag är döv på ett öra. Man måste vara 100% frisk, och jag kan aldrig få ett sånt intyg. Idag kan du bli lärare även med hörselskada, och du behöver inte ens kunna stava.

Det finns ingen anledning att nedlåtande kalla mig i supporten för ”tjänstefolk” eller min fönsterputsare för det. Men det här är grundbulten i vänsterns retorik, och jag förstår den inte ens. Jag förstår inte deras hat inför arbete eller deras tro på att killen som tankar bilen på macken här på ön skulle stå där livet ut och göra bara det.

Jag upplever hela attityden som ett drogsymtom
Vi vet att Per Albin var alk, och omvandlade oss från objekt till subjekt, och det är ett tvärsäkert drogsymtom, och frågan är om alkat folk på 40-talet la denna harm-hat-grund avseende ”skitjobben” som de kallar oss som ger service, inom vänstern i Sverige?

Kan man sen anta att det hatet mot service ligger bakom att en ung människa köper ett bolag och sen skiter i att svara folk?
– Jag är inget jävla tjänstehjon!

Som jag ser det är i princip hela det svenska folket på väg in i utmattning, och det är för att de inte har det som jag har det på norra Cypern. Här har vi billiga tjänster som kan hållas billiga för man högbeskattar inte lågavlönade varför en städerska här får mer i sin egen ficka än i Sverige där hon förväntas försörja generaldirektörer och regeringens alla svindlande affärer.

Vi har sett att avgiften för att få två killar att konka hem varor till mig ligger mellan 0:- och 6:- och det betyder inte att killarna har den avgiften som en låg lön för all service är egentligen gratis. Köper jag en stor terrasskruka ingår det att man kör hem den och konkar upp den. Jag skulle aldrig köpa nån annars eftersom jag inte klarar av att bära en kruka med en omkrets om 80 cm.

Köper jag en möbel körs den med automatik hem och konkas upp, packas upp, ställs på plats. Hyr jag bil kommer de hem med den. Vill jag ha hem en frissa, massör, läkare eller apotekbud eller matbud är det bara att ringa. Jag vill inte påstå att jag använder allt jämt men jag vet att det finns, och för mig är det helt underbart att bara veta att jag får hem doktorn på en kvart liksom apotekbud som kommer på en MC.

Man tog bort de civilanställda hos polisen… snutar ska inte ha några tjänstehjon?
Läkarna har idag inga sekreterare. De ska jävlar inte ha tjänstehjon! Vi vet att läkarna hinner inte med att vara läkare idag för de sköter vad läkarsekreterarna skötte förr. Poliser sitter och skriver papper, inte kontorister.

Vi får fundera på saken men som jag ser det är attityden i sig ett drogsymtom
Den har redan och kommer att leda till att hundratusentals människor hamnar i utmattning som i Sverige kan ta 10-13 år att bli frisk ifrån. Den har redan lett till att vi har världens högsta ungdomsarbetslöshet och en hel generation är satt på undantag.

Mitt förstajobb var som tjänstehjon
Jag skurade grötkastruller på Meeths tesalong på Hötorget, och det bästa med det jobbet var att jag insåg att jag inte ville vara det hela livet men det var också väldigt roligt att som då 14-åring tjäna egna pengar även om jag gjort det sen jag var fem år.

Här på norra Cypern har de mer attityden att jag inte ska, inte får, ta jobb ifrån just unga
Jag ska inte putsa fönster själv eller hänga gardiner, och jag ska absolut inte konka hem tonvis med livsmedel om året uppför tre branta trappor där en sån som jag ramlar lätt.

Ett argument jag hör i Sverige är att bara rika kan använda tjänster
Vad kostar brännvinet? Svensken får i sig tio liter per person bara över en sommar… Jag har en egen chaufför, och honom delar jag med 5 000 andra, och det är tjejen som jobbar i kassan på Tempo, banktjejen som således jobbar i kassan på banken, en student som ofta besöker mig, diskaren hos  Krogägaren, med flera, och det beror på att de inte högbeskattar lågavlönade, och staten håller sig till att sköta polis, militär, skolor, vägar, sjukhus och här finns inte en miljon projekt.

Svenskens största utgift är skatten, och allt mindre går till kärnverksamheterna
Igår snackade en massa statsanställda politiker en massa arrogans på TV, och de drar 1000:- i timmen ungefär – du betalar. Vi har inte folk som spyr galla på varandra på TV på folkets bekostnad.

Tanka är fruktansvärt stressigt
Vi har killar och tjejer på alla mackar som tankar din bil och rengör dina rutor, och glaset på strålkastarna, varje gång du kör in på macken, och det kan låta löjligt men inget stressar mig så mycket som att stå på en svensk mack, och fumla med kort, och ha en kö bakom mig av ilsket folk som vill in.

Det här skulle aldrig någonsin tillåtas i Cypern:
För att erkänna en stat kräver Sverige att den som vill bli erkänd ska ha en fungerande polis och militär. Sverige saknar både det ena och det andra vilket innebär att svenska staten inte skulle kunna erkänna Sverige om det gällde någon annan stat än vår egen. (En kommentar ifrån en läsare i Rädda-Sverige.nu)

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds