Jag protesterar!

Jag opererades av en privat operatör i Arboga igår, och det händer då och då att jag får in reaktionen att ”då passar det att komma hem” och folk avseer att jag aktivt reser till Sverige för att få vård. Detta är nu inte riktigt sant.

Jag bröt benet och slog ut tänder 22 december 2011 på norra Cypern
Benbrottet var extremt svårt, IF ville flyga hem mig men jag vädjade om att få vara kvar då jag saknar vinterbostad i Sverige, och det slutade med att jag fick det och de anställde en student i fem veckor som hjälpte mig. De erbjöd sig också att fixa en bättre bostad med färre trappor men de killar som brukade bära mig sa att det behövs inte varför jag tackade nej. En mycket skicklig ortoped räddade mitt ben, och jag märker inte ens av att det har varit brutet.

IF och sen Trygg-Hansa vägrade utländsk vård avseende tandskadan
Fullt_ut_i_Almedalen_2011_-_3000_kors
När benet var löst flög jag därför till Sverige, bodde i mitt minihus på landet, och en tandläkare fixade ett hål mellan mun- och bihålan så jag fick upp kaffe i näsan. Han klarade inte av det där, och skickade in mig på sjukhus där jag opererades under tre timmar 8 mars 2012 och annandag påsk 2012 och de kunde inte få igen hålet. Jag bad då om en second opinion av Uppsala Akademiska, som sa att sjukhuset opererat fel med en metod man la av med på 60-talet, och att det inte hade gått var självklart – man kan inte göra så! Dessutom hade man sövt mig för hårt och i onödan. Jag avstyrde den planerade tredje operationen på sjukhuset.

Uppsala sa; minst 6-8 månaders vila från operationer
Nu hade jag inte bara ett hål mellan mun- och bihålan utan bihålorna var sprängda, och jag åkte iväg till norra Cypern och Indien där mjuk mat – exempelvis grönsaker – är billigare.  Jag fixar inte kylan vintertid för då spränger det i bihålorna. Jag vädjade igen att få anlita folk utomlands men nej – vården måste utföras i Sverige, möjligen Norge. Om inte gäller inte min olycksfallsförsäkring.

Jag letade och letade och utredde
Slutligen fick jag tag på en mycket modig tandläkare, man måste vara modig för att sätta kniven i mig för chansen att inte lyckas är stor eftersom det är så trasigt, och han opererade två gånger sommaren 2012, och sa mig sista gången:
– Nu Lena finns inte risken kvar att ditt kranium säckar ihop.

Sen måste allt vila i ytterligare 6-7 månader
Käken hade varit delad på något vänster, och just vänstra sidan är hårt åtgången av kirurgerna som gjorde fel två gånger. Nu var operatörn på hålet igår, får vi se hur det går, men från början sa han att han behövde se mig hela april men nu vill han utöka även med maj. Det var nån komplicerad grej kvar som han behöver tid på sig att fixa. Nästa besök är den 6-7 april.

Jag har från start varit emot svensk sjukvård, jag har aktivt vädjat om att få vård utomlands, det gick inte och jag är trippelvårdskadad och det har hållit på i nu 3,5 år, och vi börjar närma oss lösningen, och skälet till att jag är trippelvårdskadad beror på att svensk sjukvård är nedlusad med alkade läkare och tandläkare. Numera kan du inte bli opererad på just ”mitt” sjukhus av aktiva missbrukare för de testar all personal numera.

Jag har inte bett om svensk vård. Jag har tvingats till den eftersom Trygg-Hansas regler förbjuder utländsk. Metoderna som använts nu är hämtade utifrån och operatörn är syrian men är uppväxt i Sverige.

Knark bland Uppsalas läkarstudenter  *  De knarkar och våldtar

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds