Uppdaterad! Jag tycker synd om dem

Jag har kollat på en dansk serie om unga människor som skaffar barn, och 20 månader senare är de separerade och allt är kaos. De beskriver rätt bra att de är slut, trötta, griniga, blir själviska, bråkar… Vi vet alla att kvinnor och män bråkar mycket om vem som har diskat mest, och jag gissar att många av dem kommer att gå in i väggen på allvar.

Det som saknas är ungdomarna
Vi har bara ungdomsarbetslöshet, och via skatten betalar vi dem 7-9000:- nånting i arbetslöshetsunderstöd, plus skatt, plus sociala avgifter, och de mår illa, och många går under av sysslolösheten, och ändå är behovet av dem gigantiskt inte minst hos barnfamiljer, sjuka, gamla.

388411_151199305048204_1536163137_nEn svensk familj har inte ens en egen chaufför
De kan inte lyfta luren, ringa chauffören, be honom hämta på dagis, köpa lite mjölk på vägen, och dessa stressade européer har ingen trädgårdsmästare, inga apoteks- eller butiksbud för de ska göra allting själva.

Det finns ingen som helst service i Sverige
Hyr jag en bil får jag hämta den långt utanför stán själv. Ändå hyr jag förmodligen för att jag ingen har!!! Handlar jag mycket får jag släpa varorna till bilen eller hem själv.

Det här beror på socialdemokratins förakt för arbete; ingen ska behöva ta ”skitjobb”, och då jag var 14 år t.ex. jobbade jag på Meths Thesalong på Hötorget – och skurade grötkastruller – och det fanns inte en enda människa runt mig som trodde att jag skulle bli kvar där.

”Skitjobben” har man inte hela livet
Ungdomarna, som tankar bilarna på mackarna på norra Cypern, är inte sällan just studenter, och de jag har talat med jobbar där några år.

Nu är det så att bara rika i Sverige kan ha barnflickor, trädgårdsmästare, chaufförer och på norra Cypern har man råd med det därför att man inte hårdbeskattar lågavlönade varför tjänster kostar ibland en tiondel av vad vi betalar.

Mannen till höger är min chaufför, sen nu 4-5 år tillbaka på norra Cypern, och jag använder honom för ungefär 800:- i månaden vilket blir fyra, fem resor tur och retur till stán, vi brukar vara borta två, tre timmar, och gör 4-5 ärenden i ett svep, och sen bär han allt, och jag menar allt, uppför de branta trapporna, och tar med sig soporna ut. Ibland åker jag inte ens med för han fixar ärenden själv.Business-Stress-Man-1

Alla behövs!
Därför finns det heller inget tal om ”skitarbete” för alla är lika viktiga.

Jag har sagt det förr; finns inget land i hela världen som är värre att vistas i för kvinnor än Sverige – inte för någon, inte för barnen, inte för papporna, inte för mammorna. Folk kan inte ens få hem en läkare om ett barn blir sjukt! De ska iväg och sitta på akuten i 20 timmar.

När folk sen klappat ihop, och gått i väggen, ska de vårdas i 11-13 år för det är vad det tar att få bukt på en utbränning om man följer de svenska råden, och följer man de indiska tar det två år.

För att inte tala om vad skilsmässorna kostar i pengar, psyke, känslomässigt, och det jag hörde tydligt var att de unga tror att det är fel på dem!

Det är fel på samhällssystemet!
De klagade t.ex. över att sex försvann vilket är givet om de stressar så mycket som de beskrev, och en sa att man talar aldrig med sin partner för det hinner man inte.
Tro mig; det tar tid att vara svensk! Det tar två dagar när jag är i Sverige så är jag helt slut.

Hur kan man kalla det här för ett modernt världsledande (!) samhälle?!?

Vad tjänster kostar egentligen i Sverige

 

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds