Jobben, sa Reinfeldt

Inför förra valet sa 80-90% av 1000 tillfrågade svenskar att jobben är den viktigaste valfrågan, och det har moderaterna noterat, och samma människor tillfrågades om ”företagsfrågor” och 3% ansåg att de var viktiga. Jag gråter om man nu inte förstår att ”företagsfrågor” är samma sak som ”jobben”.

Samtliga privata arbetsgivare kommer att köras ut
ocktljjkhn4wf2cra3gdJust nu är det drev mot Klarna, och förutom drev blir det alltmer omöjligt att driva, och det är meningen att det inte ska gå. Allt snack om att staten vill att du ska starta eget är bluff. De så kallade privatiseringarna är bluff för så snart ambitiösa läkare, lärare, förskollärare har renoverat usla lokaler färdigt kommer all sådan verksamhet att förstatligas.

Starta eget…
De vill ha ut dig ur pensions-arbetslöshetskön, och förvandla dig till en skatteslav, och när alla större privata arbetsgivare – vi har mycket få – är borta, och det inte finns några konkurrerande kvar, återstår fackets, statens, landstinget, kommunen och EU som arbetsgivare och då sänks lönerna plus att de som inte har riktiga jobb måste jobba ändå – men utan ersättning – till de är 70-75 år gamla.

Garanterat!
Och de som har listat ut det kommer att rösta på sd eller det röda laget 2014, och de kommer att få en chock för det blir ingen om helst skillnad därför att detta styrs ifrån Bryssel.

Mot Fas 4
new_labour_new_fascismSamhällets yttersta skyddsnät. Så brukar försörjningsstödet kallas. Det ska vara den absolut sista utvägen. Men nu har något hänt.

På onsdagen röstade riksdagen igenom ändrade regler för försörjningsstödet. Från och med 1 juli kan kommunerna kräva att en biståndsmottagare utför ”kompetenshöjande verksamhet” för att beviljas bidrag. Med andra ord: slavarbete.

Det kallas Landskronamodellen och innebär att kommunerna i utbyte mot försörjningsstöd kan tvinga folk att utföra sysslor som att rensa kommunens rabatter. Läs mer

(Socialförsäkringen är en försäkring vi betalar skatt till. Min not.)

Sweden fascism in slow motion

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds