Kärlek i luften

DSC_3015 Föreståndaren och vår 23-åriga husmor fixade med en stor kaka, stor nog för att ge alla en bit.

Personalen hade bakat tårtan rektangulär men format en blomsterkrans till ett hjärta, och i mellanrummet strödde de rosor. tårta

Min sjuke kompis fick äta en bit, trots dieter, och det är nog 10 år sedan jag såg människan så här pigg. Jag tror att läkarna här i Kerala i Indien fixar det här ”fallet”.

Sjuklingen blev dagens hjälte två gånger
Dels kom en strid ström gäster och grattade samt tackade för att han ens fyllde år i förrgår eftersom det medförde konsekvensen att alla fick en kaka… Det är flera veckor sen någon fyllde år varför kakan inte synts till på ett tag.

Efter en vecka på hälsohem finns det nog vissa som kan döda för en kaka. Inte jag, för nu är jag enbart glad över att jag är av med såväl sockret som saltet.
DSC_3034

Det sistnämnda binder vatten, och vi har salt i allt vi köper i Sverige vilket blir övervikter. Här går ”alla” ner 2-3 kilo i veckan, och det är vatten som försvinner samt att fettceller förvandlas till muskler eftersom tjejerna i behandlingarna står på som de gör.

Dels blev födelsedagsbarnet en hjälte för att han tog upp husmor på scenen. Hon fyllde också år!
– 22 är klart, nu går jag in i 23, som hon sa då alla gäster och hela personalen sjöng för henne också.

DSC_3007Samtidigt som tårtfesten pågick hade jag ett långt och intressant samtal med yogaläraren, som älskade mig mer än vanligt eftersom han fått låna min Skype en hel timme och rett ut en sak med sin fru. Han grät sen i matsalen, för han är mycket känslig, och här kan de visa känslor eftersom mobbning saknas helt.

Den här typen av miljöer har inte vi, och ingen krögare skulle våga servera en tårta omgärdad av ett hjärta eftersom det också skulle sexualiseras eller bli anmält som sexuella trakasserier.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds

1 kommentar

  1. LENA har du någonsin funderat på varför den svenska
    (såsse) staten är så fullkomligt ointresserade av hälsohem ????
    – För våra såssepampar finns det bara en sak som ger hälsa = sprit…

Kommentarer inaktiverade.