U-daterad 2; Kommer över hela världen

Kerala stoppar alkoholförsäljning
I Indiens turisttätaste delstat Kerala planerar man ett alkoholförbud inom tio år. Första steget blir att stänga över 700 barer. Läs mer

Indier anser i allmänhet att om en lokalbo dricker en öl i veckan har han enorma spritproblem. Deras attityd är som den vi hade på 50-talet då du greps av polis direkt om du var på örat på stán. Många är medvetna om hur det ser ut i Europa, och att man i väst är elaka på grund av spriten; startar krig och så.

Kraftig berusning är ett flaskproblem men alkoholism är det inte för det är förnekelsen som är problemet.

Exempel: Icke-alkoholisten ska på fest, och tar därför inte med sig bilen. Alkoholisten tar med sig bilen eftersom han absolut inte ska dricka. Men ett glas kan man ju köra på! När det är svalt sätter den mentala besattheten, som är ett slags inbillning, igång liksom den smärta / skuld de känner, och de måste, måste, måste dricka 1000 glas, och kör sen på fyllan.

De upprepar samma sak dagen eller veckan efter, och talar du med dem dricker de inte alls, är medlem i Verdandi, och har alla försäkringar i Ansvar, och samtliga grannar är sånna som förtalar folk liksom de tio senaste arbetsgivarna. De har ingen sprit hemma för den är gömd i trädgårdsslangen. Det är förnekelsen som är problemet, inte flaskorna, de är bara en följd av förnekelsen.

Många av dem har real skuld t.ex. att de rånat folk för att få pengar till sprit men ännu fler har främst inbillad skuld. De skapar ”videos” i huvudet och plågar sig själva helt i onödan.

Det indierna vill bli av med är de synbart berusade västerlänningarna som struntar i alla skyltar som redan sitter där med texter som går ut på att det är förbjudet att röka och dricka alkohol på offentlig plats d.v.s. på gatorna, torgen, parkerna. De vill säkert sätta stopp för att det ska bli som i Europa och USA d.v.s. att de tio procenten plötsligt blir nära hundra.

Folk på plats har meddelat mig att man fått ”jättemycket alkoholism” och jag har träffat två av dem, och de drack ungefär en öl i veckan och förnekade det inte så i mina ögon var de ju inte speciellt insjuknade.

Däremot drar det omkring enormt mycket packade medelålders kvinnor ifrån Europa där nere som bär sig illa åt, och köper sex givetvis. De lär försvinna direkt om man stänger kranen, och eftersom över 90% inte dricker alls berör det här inte den normala lokalbefolkningen alls egentligen.

Enligt uppgift dricker 10% vilket är mycket, mycket allvarligt
Jag såg en spritförstörd människa på fyra månader varför jag antar att de skulle svimma om de besökte Stockholm.

Kerela är ett slags föregångsland när det gäller väldigt mycket, och det är givet att hela öst kommer följa efter vart det lider. I Sverige är situationen den att i princip alla förnekar, och man vägrar se sambanden mellan t.ex. mord och alk-droger, och i Indien förnekar man inte alls. Givetvis känner man där till vad som händer med barnen då unga mödrar drar igång.

En AA-medlem i Kerela talar ut

Folk kommer inte till Kerela för att dricka

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds