Inga-Britt Ahlenius kan tänka!

(Detta är den 1 818:e artikeln, och den viktigaste!)

Det Inga-Britt Ahlenius talar om kan bara förändras av friska tjänstemän, som älskar sitt land och sitt folk, och som sätter ner foten. Det är bråttom. (Myndigheter som surfar till Rädda Sverige.nu)

Ahlenius berättade att den engelska termen ”accountability” (= ansvarsutkrävande) som användes av EU-revisionen var så obekant för de svenska tolkarna att den aldrig fick någon korrekt översättning.

– Det brukar sägas att vi är förskonade från korruption i Sverige. Det är inte sant. Alla dessa affärer med gräddfiler för fackpampar och andra är ren korruption.

Hon tror att det har hjälpt henne att se svagheterna i det svenska samhället, när hon som under de senaste åren har gjort det på håll.

– Förändringen är långsam och inte så lätt att upptäcka i hela sin vidd. Men den pågår på bred front. I äldrevården, i skolan, i polisväsendet… Läs mer

Ahlenius fick inte va´mé
Hon fick sparken… av s-regeringen, och det känner vi igen…. Miljöpartiet vill lyssna på de fattiga. Det vore bättre om de satte stopp för korruptionen så att pengarna hamnar där de ska.

Tjänade 220 000 kr – för ett sammanträde EXP

Tidigare publicerat:

Här är finansieringen av en skattesänkning på minst 100 miljarder och 100 till vård, skola och omsorg:
Skattepengar går till ”änglamingel” * Omfattande fusk med assistentbidrag * Misstänkt korruption i Halland * Miljoner i fallskärm till skurk * Uppsagd stadsdirektör polisanmäldes aldrig * Polis stal guld * Bilprovningen mutmisstänkt * Pengar rullar i Hem och skola * Socialchef har snott 600 000:- * Saabkorruption * Utlandsboende blåser CSN * Korruption i s-borgar * Risken med offentligt ägande * Muthärvan sprider sig till Mariestad * Axfood-VD indragen * Chef sökte skrämma kvinna till tystnad * Krimchefen byggde hus * Muthärvan växer * Toppchef mutad *